r
Nosalty Logó

Váncza-féle mágnás dióspite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Váncza-féle mágnás dióspite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5878.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1863 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 5597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
  2. Kb. az 1/4 részét félreteszük, a nagyobb részt szép vékonyra nyújtjuk és sütőpapírozott tepsibe fektetjük.
  3. Megkenjük gazdagon a lekvárral.
  4. A tetejére a cukrot, tojássárgát, diót, vaniliás cukrot és a tojásfehérje habot lazán összekeverjük és a lekváros tésztára simítjuk.
  5. A félretett tésztából vékony csíkokat gyúrunk és a diós krém tetejére rács alakban ráhelyezzük és megkenjük tojással.
  6. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 25498
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Váncza-féle mágnás dióspite
Vicikó 251 recept

A jó öreg piros, vászonkötéses  Váncza József: " A mi süteményes könyvünk "- ből való kis recept. Ezt írja hozzá alcímnek: Kitűnő. Valóban az. Nagyon gyorsan elkészíthető, finom süti.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek