r
Nosalty Logó

Diós pite Fahéj konyhájából

Fahéj
Diós pite Fahéj konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1214
Kalória
18.3g
Fehérje
152.9g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
50.1g
Víz
78.2g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
74.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    364 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6319.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    917.5 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2141 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 7276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe keverjük a sütőport, elmorzsoljuk benne a margarint, és a többi hozzávalóval könnyen nyújtható tésztát készítünk.
  2. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyik lapot kikent-kilisztezett tepsibe tesszük. Alaposan megkenjük a lekvárral. Erre simítjuk a tölteléket. Erre kerül a kinyújtott másik lap. (A töltelék elég puha, így a tésztát nem könnyű a tetejére tenni. Ha már rátettük, nem mozgatható. Én a kinyújtott lapot meglisztezem, nyújtófára tekerem, és a nyújtófáról gördítem rá a töltelékre vigyázva, hogy a töltelék széle is be legyen takarva.)
  3. A tészta tetejét megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on fél óra alatt pirulásig sütjük.

A töltelékhez

  1. A réteslisztbe keverjük a sütőport.
  2. A porcukrot kikeverjük a puha margarinnal, hozzáadjuk a darált diót, a tejet, a citromhéjat és a fahéjat. Összekeverjük a liszttel.
  3. Legvégül a habbá vert tojásfehérjéket keverjük bele lazán.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Anyukám régi receptje, ami szintén úgy járt, mint sok más társa: mindig csak átlapoztam. "A tavalyi diót most már el kéne használni"-alapon aztán nemrég megkerestem, és elkészítettem. Aztán még egyszer. És még egyszer, és azóta sokszor. :)

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek