Nosalty Logó

Diós-almás tekert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Diós-almás tekert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 976 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 3901 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 192 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 976 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2336.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.3 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 3901 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 192 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés

Tészta:

  1. A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk.
  2. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra.
  4. Az egyik felére rákenjük az almát, majd megszórjuk a dióval, és ráhajtjuk a tészta másik felét (befedjük).
  5. Kicsit ellapogatjuk, és éles késsel 2 cm-es rudakat vágunk belőle.
  6. Egyenként megtekerjük a rudakat, és sütőlapra helyezzük őket. Kevés felvert tojásfehérjével lekenjük, majd az előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Töltelék:

  1. Amíg a tésztánk pihen, elkészítjük a tölteléket. A durvára reszelt almát jól kinyomkodjuk, és egy lábasban kiskanálnyi vajat hevítünk, ezen dinszteljük kicsit az almát, kevés citrommal meglocsolva. Ez 2-3 perc alatt meg is van.
  2. A darált diót elkeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 642
  • Össznézettség: 358293
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Neten láttam egy hasonló receptet... kicsit átvariáltam a tésztáját... a saját jól bevált kelt tésztámra... :-) Nagyon eteti magát...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jónak hangzik, holnap megcsinálom.......

Sz. Ági

Amikor én a lereszelt almát t?zre teszem, levet szokott engedni, elég rendesen. Mit csinálsz a keletkezett lével, leöntöd? Vagy elf?zöd? De az nincs meg pár perc alatt....

Jolán

Írtam, hogy a lereszelt almát jól ki kell nyomkodni....ez az én "munkadíjam" vagy azé, aki lereszeli....:-) Az almás pitét is így csinálom....Ha így, kinyomkodva dinszteled meg ...tényleg 2-3 perc...

Sz. Ági

Ma délután megsütöttem, igazán finom lett (már nincs bel?le). Az almánál bevált a kinyomkodós módszer, én eddig mindig elf?ztem, de ez így hamarabb van, más almás sütinél is fogom használni.

Jolán

Almás piténél egy jó nagy bögrényi lé szokott lenni...kimondottan jól esik meginni...gyorsan megy a nyomkodás...és így nekem pl. tényleg 2-3 perc alatt kész még egy nagyobb adag reszelt alma is...ami még fontos, hogy amikor lereszeljük, akkor nem szabad vele várni, hanem rögtön el kell készíteni és a kevés vajra dobott almára kb. egy fél citrom levét rá kell facsarni, így nem fog megbarnulni. Nézd meg az almás pitémet...szép halvány színe van. Szerintem így gusztább...nekem nem tetszik amikor egy almás pitének a tölteléke barna....Örülök, hogy sikerült és ízlett...Jó sütögetést...:-)

mikula zsoltné

Nagyon köszönöm,ilyen finomat még nem találtam a tészta receptbe,és a töltelék is els? osztályú!!!!Köszi!!!

Jolán

Nagyon szívesen...:-) Ez az én joly joker kelt tészta receptem...ebb?l szoktam készíteni a túrós batyut...s?t még a kalácsot is...Örülök, hogy ízlett...:-) üdv Jolán

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett,köszi a receptet!Gyors,egyszer?,és nagyon mutatós...

Jolán

Örülök, hogy ízlett....:-)

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem a dós almás tekert receptet, igaz tej helyett vizet használtam, mert tej érzékeny vagyok de így is nagyon finom volt. A legtöbb receptnél az a bajom, hogy sok tej, vagy tejfel kell hozzá, és azt már nem tudom vízzel kiváltani. Tudom, hogy van kókusz, és rizs tej is de sajnos vidéken nem kapható, és ha van is, nagyon drága.Vissza térve az almás-diós tekerthez én annyit változtattam rajta, hogy mivel nem a boltban kell vennem sem az almát, sem a diót, így kicsit többet tettem bele nagyon finomra sikerült. - -

Jolán

Örülök, hogy ízlett....a több töltelék még inkább finomabbá teszi...Jó sütögetést....:-) üdv. Jolán

Fraien

Szia! Én is laktózérzékeny vagyok, de mindenb?l kapható laktózmentes. Picit drágább csak. Vagy kecsketejjel és kecskejoghurttal is kiválthatod, mert az eredend?en laktózmentes, bár drága, és én sütésre nem is használom, mert kif?l bel?le az értékes rész.

Wiculi

Megcsináltam. Nagyon finom lett. és a tésztája is szuper:-)

Tiamia

Szia! Nem s?r?n sütök, ezért nekem pár dolog nem egyértelm? és segítségre lenne szükségem. Kb milyen méret? téglalapra nyújtjuk? A téglalap melyik felét kenjük be a töltelékkel: a rövidebbik oldalak egyikét, keresztben, vagy a hosszabbik oldalak egyikét, hosszában? És utána hogy vágjuk fel rudakra? Függ?legesen vagy vízszintesen? Bocsi, ha dedósak a kérdéseim, de valahogy nincs el?ttem, hogy hogyan kell elkészíteni.. Köszi!

Jolán

Szió Tiamia ! Olyan 2-3 mm-re nyújtjuk ki a tésztát téglalap alakúra. A téglalap úgy helyezkedjen el a nyújtó deszkán, hogy keresztben feküdjön, tehát a hosszabbik oldalán feküdjön...huh...hogy is írjam...:-) Képzeletben húzunk egy vonalat amivel megosztjuk a tésztát és a hozzánk közel es? felét kenjük be el?ször a dinsztelt almával, majd b?ségesen megszórjuk a dióval. Ekkor hajtjuk rá a fels? részt, ezzel takarjuk be a tölteléket, így egy hosszú téglalapot kapunk. Ezt finoman lelapogatjuk. Így kapunk egy kb. 5-6 cm-es téglalapot. Ezeket tudjuk éles késsel 2-2,5 cm-es kisebb rudakra vágni, amiket kétfelükr?l fogva megtekerünk. No...ezeket kell ügyesen a közvetlen közelünkben lév? tepsire ügyeskedni....Ezzel elég sok tekercset kapunk...12-14 darabot. Nagyon egyszer? ez...csak jó lenne ha rajzolni tudnék....rájönnél, hogy leírni körülményesebb....mint megcsinálni.....Azért jelezz már vissza, hogy valamit értettél bel?le....:-) Üdv Jolán

simon.judit

Én értem :)

Taisha

Én is elkészítettem, nagyon fini lett, csak picit béna voltam, mert óriás tekercsek lettek bel?le :) Legközelebb kett?be veszem a tésztát, és két kisebb téglalapot nyújtok majd...

Jolán

Szia Taisha! Alant ...:-) írtam le hogyan kell szabni a tésztát...szerintem Neked is hasonló problémád volt mint Tiamiának....Remélem érthet?en írtam...de légyszi írd le...ami kissé "ködös"...üdv Jolán

Törölt felhasználó

Hallo, Isteni finom lett, köszönet érte. A tésztájába reszeltem citromhéját. Legközelebb meggyel is kifogom probálni. További sikeres sütögetést és minden jót kívánok! Üdvözlettel Stuttgartbol! Ms. Sonja Smith

Jolán

Szió Szonja! Örülök, hogy ízlik ...:-) Igen...a tésztába én is írtam a citromhéjat...de most karácsony felé..még illik a tésztába a narancshéj is. Finom lehet meggyel..de még meggyel és cukros mákkal is el tudom képzelni. üdv Jolán

m.lekay

A meggyes-mákos jól hangzik, de a mákot mivel lehetne összekeverni, (lekvár, tej?)hogy szaftos legyen, mivel elég fullasztó, ha csak porcukorral keverem ki. Na és a meggy nem gurul ki a csavarásnál, mert az almát reszelve könny? beletekerni. Esetleg picikre vágni a szemeket?

Jolán

A meggyes-mákost úgy gondoltam, hogy a meggydzsemet hozzákeverjük a cukrozott mákhoz (persze ebben az esetben kevesebb cukrot teszünk). Így egy nagyon finom masszát kapunk....ezzel kenjük le a tészta felét..és hát persze...óvatos vágások...óvatos tekerések....de...hmmm...szerintem megérné...a finomkodást....:-)

Törölt felhasználó

Kedves Jolán! A diós -almás tekertnél hogy kell pontosan "megtekerni" a rudakat? Iletve a 2 cm a vastagsága és olyan hosszúak, ahogy a képen látszik? Segítség!! :-) Köszönöm!!

Jolán

Kedves Krisztina ! Igen kb. 2 cm a vastagság és kb. olyan hosszúak, mint a képen. Kérdezték ezt már, hogyan kell tekerni...és próbáltam is leírni. Tehát felvágjuk rudakká és a rúd két felét megfogjuk és ellentétesen csavarunk rajta. Szerintem ezt akár egy darab papíron is ki lehet próbálni, mert azért a tésztával kicsit finomabban kell bánni....de láthatod nekem is könnyedén sikerült....pedig ez volt az els? próbálkozásom...azóta többször is sütöttem már....Biztosan sikerülni fog....Azért kérek visszajelzést....ha lehet...:-) Jó sütögetést...üdv Jolán

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a választ! És akkor ilyen szépen megrepedeznek ezek a rudacskák, ahogy a képen, ugye? Kipróbálom Karácsonyra mindenképp, mert nagyon jól mutat a fotón és szeretem a kelt tésztás sütiket :-) Be fogok számolni az eredeményr?l, köszönöm!! Üdv, Kriszta

Szatyi

Dupla adaggal indítottam és nem bántam meg!...mindenkinek nagyon ízlett!...ezt a kelt tészta receptet mentem mert ez a nyer?!!!Köszönöm :-)

Jolán

Húúú....de örülök....:-) További jó sütögetést!!! üdv Jolán

emóció

Ma ez volt az ebédünk /borscs leveshez/ és nagyon nagy sikert arattam vele! Tetszik, hogy mutatós, gyorsan elkészíthet? és finom is. Én a diót nem darálva, hanem durvára törve tettem bele, így jobban szeretjük. /a férjem nem szereti a diótöltelékes sütiket, de a baklavánál kiderült, hogy így bejön neki is./ Meg is beszéltük, hogy idén karácsonykor bejgli helyett ez lesz mákkal töltve. Köszönet a receptért! :-)

Jolán

Én is szeretném már mákkal és meggy dzsemmel kipróbálni..(szerintem a kett? összepasszol)....de mindig elfelejtek mákot venni....:-) Örülök, hogy jól sikerült a sütike..:-)

Zuzu Petasz

Szeretnék csatlakozni az el?ttem dícsér?khöz. Ma reggelire ez volt a házilag készült finomság és nagy sikert aratott kis családom körében.Mindent a receptben leírtak szerint készítettem és a tökéletes kelt tészta a pikáns almával és cukros fahéjas dióval fantasztikus íz? lett. Még a csavarás is sikerült. Köszönet a receptért.

Jolán

Nagyon ügyi vagy....Látod nem nagy ördöngösség ez a csavarás...ugyan a puha tészta miatt kicsit nehézkes áthelyezni a süt?lapra...de azért meg lehet oldani!! Örülök, hogy ízlett a családodnak! üdv Jolán

Törölt felhasználó

Gratulálok,fantasztikusnak t?nik a recept! Segítséget szeretnék abban kérni,hogy mivel én még nem csináltam hasonlót sem,így a sütéssel már el?re gondom akad:(( Sima,mezei gázsüt?m van..és a recept légkeverésesre van íródva..tehát,hány fokosra kapcsoljam,el? kell e melegíteni,illetve alulra,fel?lre,vagy középre tegyem majd be,illetve mennyi id?re? A választ és a segítséget el?re is köszönöm! Évi

Jolán

Szia Évi! A süt?t mindenképp be kell melegíteni. Amikor kinyújtottad a tésztát, már be is kapcsolhatod a süt?t. Hát nem tudom....volt nekem régen gázsüt?m...hát úgy emlékszem 6 fokozat van rajta ...hát akkor ezt úgy a 4-es fokozatra kell tekerni. Nem szabad túl forró süt?ben sütni...és a tepsit tedd középre. Úgy gondolom a gázsüt? elég gyorsan süt, így mindenképp figyeld..és amikor szép rózsaszín?....akkor vedd ki a süt?b?l!!! Ez nem piskóta...tehát nyugodtan nézegesd. Gondolom egy 5 perc múlva már benézhetsz a süt?be....Én gázsüt?vel is nagyon szép sütiket sütöttem...és bizony meg kellett szoknom a villanysüt?t.... Figyelj a csavarásokra....a hozzászólásoknál megtalálod hogyan kell....ott kicsit jobban elmagyaráztam, mert kérdezték....Várom a beszámolót!!! Üdv Jolán

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Címlapról ajánljuk

További cikkek