Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-párizsis csónakok

Virslis-párizsis csónakok
Virslis-párizsis csónakok
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hűtőben volt egy kis virsli és párizsi, amit már el kellett volna onnan "szállítani". Ez csónakok formájában meg is történt. :-)

Laktatós kis vacsi lett, négy kisebb tepsivel sült. Reggelire is maradt belőle.

Bármilyen felvágottal, sonkával, tarjával elkészíthető. Vegáknak lehet csak zöldségekkel tölteni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral. Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
  2. Jól kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Addig a tejfölbe belezúzzuk a fokhagymákat.
  4. A lilahagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, a sajtot lereszeljük. A virslit félkarikákra vágjuk, a párizsit apróra kockázzuk.
  5. A tepsi(ke)t kikenjük, lisztezzük.
  6. A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk.
  7. Téglalap alakú formákat vágunk (kb. 10*5 cm-eseket), ezeket megkenjük a fokhagymás tejföllel. A szélén kis részt kihagyva a téglalapokra halmozunk a virsliből, párizsiból, lilahagymából, kukoricából. Végül a tésztalap 2-2 sarkát összefogva kis csónakokat alakítunk.
  8. Tepsibe helyezzük őket egymástól távolabbra, megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
    A tepsiben is kb. 30-45 percet pihentetjük.
  9. Előmelegítjük a sütőt, készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 262
elküldve: 10
receptkönyvben: 394
elkészítve: 21/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos töltött kelt tészta, tejfölös kukoricás csónak, virslis kelt tészta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aysse
aysse Fri, 2014-04-11 16:57

Köszönöm a receptet,megcsináltam.Én raktam még a tésztájába 2 kanál tejfölt is,és pizza krémmel kentem meg és virslit egészbe raktam bele bevagdosva,és amikor már teljesen megsült ráolvasztottam a sajtot.Nagyon finom lett,de majd ezt a változatot is ki fogom próbálni.

Mawy
Mawy Fri, 2014-02-14 10:29

Szia! Megtudnád mondani nekem hogy ebből a mennyiségből, kb. hány darab lett?
Üdv!

Redy28
Redy / Redy28 Mon, 2012-10-01 21:14

Én a kenyérsütőben dagasztottam és kelesztettem, majd kinyújtottam, megsütöttem és a vendégeim mind megették! A tíz ujjukat megnyalták és persze azonnal kérték a receptet!
Családi kedvenc is lett, KÖSZÖNJÜK!
ü
Edit

muhelyi edit
muhelyi edit Fri, 2012-04-20 14:22

Most hült ki,nagyon finom.Fakanállal próbáltam dagasztani,de valamiért nem állt össze a tészta,így kézzel folytattam.Másnapra is puha marad,vagy inkább frissen jó enni.Két hét múlva utazom,és szeretnék az útra vinni magammal.Üdv Edit

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2012-04-20 21:53

Kedves Edit, Azt elhiszem, hogy fakanállal nem ment :-) Néha kézzel is nehéz. Természetesen még másnap is jó, szerintem ha légmentesen elzárod ( zacsiba, alufóliába) nem szárad meg. Jó utat és sütögetést. Örülök, hogy ízlett. Üdv, Andi

muhelyi edit
muhelyi edit Wed, 2012-04-18 15:01

Kézzel nagyon nehéz kidagasztani?Kb mennyi idő?Nagyon jól hangzik a recept,meg szeretném csinálni.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2012-04-19 06:48

Kedves Edit, Még sohasem mértem le a dagasztási időt, de szerintem legalább negyed óra szükséges, hogy jó puha legyen majd a tészta és szépen fel is jöjjön. Kézzel dagasztani csak az első alkalommal nehéz, aztán majd belejössz :-) (Nekem sincs dagasztógépem) Nyugodtan vágj bele, sok sikert és majd írd meg, hogy sikerült. Üdv, Andi

szaboadel
szaboadel Tue, 2012-04-17 14:01

Szia "Andi80"!
Köszi a receptet, szeretek új dolgokat, új ízeket kipróbálni és ami nem utolsó
sorban nyerő, hogy maradékokat is fel lehet használni.
Üdv.további szép napot: Adél

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2012-04-18 07:34

Kedves Adél, Nagyon szívesen! Igen, a mai világban nagyon meg kell gondolni, hogy mit dobunk ki. Szép napot! Üdv, Andi

katamolly
katamolly Tue, 2012-04-17 11:32

Ez nagyon-nagyon gusztusos és remek ötlet! Biztosan megcsinálom, elmentettem a receptkönyvembe. Már úgyis unalmasak a felvágottak, hát így biztosan mindenki örülni fog neki! Köszi a receptet!

973
finomliszt 50 dkg
1 ek
napraforgó olaj 1 dl
tej 2.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 ek
tojássárgája 1 db
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 450 g
fokhagyma 4 gerezd
lila hagyma 1 nagy fej
csemegekukorica 140 g
trappista sajt 200 g
virsli 210 g
párizsi 200 g