r
Nosalty Logó

Virslis-párizsis csónakok

Andi80_
Virslis-párizsis csónakok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

977
Kalória
30.1g
Fehérje
81.2g
Szénhidrát
59g
Zsír
147.8g
Víz
144.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 977 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2486.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 977 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.4 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14917 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    2769 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2326 mg
  • Nátrium
    9166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    487.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    886.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1487 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 5871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral. Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
  2. Jól kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Addig a tejfölbe belezúzzuk a fokhagymákat.
  4. A lilahagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, a sajtot lereszeljük. A virslit félkarikákra vágjuk, a párizsit apróra kockázzuk.
  5. A tepsi(ke)t kikenjük, lisztezzük.
  6. A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk.
  7. Téglalap alakú formákat vágunk (kb. 10*5 cm-eseket), ezeket megkenjük a fokhagymás tejföllel. A szélén kis részt kihagyva a téglalapokra halmozunk a virsliből, párizsiból, lilahagymából, kukoricából. Végül a tésztalap 2-2 sarkát összefogva kis csónakokat alakítunk.
  8. Tepsibe helyezzük őket egymástól távolabbra, megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
  9. A tepsiben is kb. 30-45 percet pihentetjük.
  10. Előmelegítjük a sütőt, készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38

A hűtőben volt egy kis virsli és párizsi, amit már el kellett volna onnan "szállítani". Ez csónakok formájában meg is történt. :-) Laktatós kis vacsi lett, négy kisebb tepsivel sült. Reggelire is maradt belőle. Bármilyen felvágottal, sonkával, tarjával elkészíthető. Vegáknak lehet csak zöldségekkel tölteni.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...