Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros kifli Tomatotree konyhájából

Lekváros kifli Tomatotree konyhájából
Lekváros kifli Tomatotree konyhájából
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól tanult recept. Legtöbbször ezzel vár bennünket, és még melegen betoljuk a felét. Persze, kezdetnek lehet fele mennyiségből készíteni. Az egészből 32 db kifli lesz. Érdemes sűrűbb lekvárt beletenni, hogy ne folyjon ki belőle a sütéskor. Dzsemek erre nem alkalmasak, mert nem bírják a forróságot.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A sütési idő tepsinként értendő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kb. 2 dl langyos tejben 2 ek cukorral és 1 ek liszttel felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy keverőtálba borítjuk, picit megsózzuk, és ha az élesztő felfutott, akkor azt is hozzáadjuk. (Tojás nem kell bele!)
  3. Hozzáadjuk a maradék tejet, és a robotgép dagasztó spiráljával (vagy kézzel) elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha több tejet is felvesz, akkor még langyosítunk hozzá. (Én nem mértem le pontosan.)
  4. Ha már elválik az edény falától és elég ruganyosnak ítéljük meg, akkor kevés liszttel megszórjuk, és konyharuhával letakarva meleg helyen minimum a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  5. Ha megkelt, 4 cipóra osztjuk. A cipókat egyesével kör alakúra nyújtjuk (kb. fél cm vastagságúra). Késsel elnegyedeljük, majd a negyedeket is elfelezzük. A háromszögek vastagabbik felébe egy kanál sűrű lekvárt teszünk, és kiflivé felcsavarjuk.
  6. Egy tepsibe 16 db kiflit rakunk, kis távolságra egymástól. Mire mind a 4 cipóval végzünk, addigra az első tepsiben magukra hagyott kiflik még kelnek. Ekkor a felvert tojással megkenjük és kb. 220 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosasra sütjük őket. Amíg az első tepsi sül, addig a második tepsiben még kelhetnek kicsit a kiflik, majd azokat is bekenjük, és ugyanígy kisütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 475
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekvárral töltött kiflik, lekváros kelt kiflik, kiflik lekvárral

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

676
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
cukor 2 ek
tej 0.5 l
sárgabaracklekvár 40 dkg
tojás 2 db
vaj 1 ek