r
Nosalty Logó

Diós-almás pite zabmorzsával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

zabmorzsa

Összesen 473 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

zabmorzsa

Összesen 3790 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

zabmorzsa

Összesen 242 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 473 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    220.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3790 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

zabmorzsa

Elkészítés

tészta

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a xilitet, belereszeljük egy citrom héját, megszórjuk egy csipet sóval, majd az egészet összekeverjük.
  2. Jöhet bele a hideg, kockázott vaj, és ujjainkkal morzsásra az egészet morzsásra dolgozzuk. Hozzáadunk egy tojássárgáját és pár kanál hideg vizet, és az egészet kemény, de formázható tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 45 percet hűtőben pihentetjük, majd 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és kivajazott piteformába igazgatjuk, a felesleget levágva (ha sok tészta marad, olyankor egy minipitét szoktam csinálni belőle).

töltelék

  1. A kinyújtott, formába igazított tésztát megszórjuk reszelt dióval.
  2. Az almákat megpucoljuk-hámozzuk, majd szép vékony szeletekre vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Ekkor jöhet hozzá a xilit, a citromlé, valamint a fűszerek, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.
  3. A befűszerezett almaszeleteket a dióval megszórt pitetésztára fektetjük - mi most a körkörös, rózsaszerű elrendezés mellett döntöttünk. 200°C-os sütőben, alufóliával lefedve 20 percet sütjük.

zabmorzsa

  1. Amíg a pite elősül, elkészítjük a morzsát. Ehhez a diót, a zabpelyhet, a xilitet, valamint egy csipet sót egy késes aprítóban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a hideg vajat, és aprítunk rajta még egyet, hogy finom, apró rögös állagot kapjunk.
  2. A félkész pitét kivesszük, megszabadítjuk az alufóliától, és a tetejét alaposan megszórjuk a zabos morzsával. Visszatesszük a sütőbe, és további 25-30 percet sütjük - ezúttal már fedetlenül.
  3. Amikor kész, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5956
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós-almás pite zabmorzsával
Accu-Chek a cukorbetegek séfje 10 recept

Mindannyiunk kedvenc őszi desszertjét ezúttal csodálatos dióval és ropogós zabos morzsával megspékelve készítettük el. Lehetetlen egy szeletnél abbahagyni, de mivel teljesen cukormentes, akár még meg is engedhetünk magunknak egy kis repetát. A dió- és almaszezon kötelező darabja lesz ez a recept, majd meglátjátok!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

tészta

töltelék

zabmorzsa

Címlapról ajánljuk