r
Nosalty Logó

Almás lepény ahogy a konyha világa készíti

A konyha világa
Almás lepény ahogy a konyha világa készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

557
Kalória
8.8g
Fehérje
75.4g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
143.7g
Víz
90.2g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
38.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Összesen 4456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

az almás töltelékhez

tetejére-opcionális

Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    220.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3169.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    603.3 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    1149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1763 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

a tésztához

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzákerül a cukor, sütőpor, tojás és a joghurt, amíg a töltelék elkészül, hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 28x40 cm-es tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük az almás tölteléket, majd rásimítjuk a kinyújtott másik lapot.
  3. Villával megszurkáljuk.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt megsül.

az almás töltelékhez

  1. A töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük, majd addig pároljuk, amíg a hozzáadott cukor elolvad. Belekeverjük a fahéjat is.

tetejére-opcionális

  1. Tetejére porított nádcukorban elkevert fahéjat szórhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x40

Nyári almából készült almás lepény. Alma egész évben elérhető, ezért bármikor elkészíthető. Az almás töltelékhez a cukrot és a fahéjat mindenki ízlésének és az alma ízének megfelelően alakítsa.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek