r
Nosalty Logó

Diókéregben sült sajttal töltött karaj áfonyaszósszal

Hagymafaló
Diókéregben sült sajttal töltött karaj áfonyaszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz:

A szószhoz:

669
Kalória
33.9g
Fehérje
22.8g
Szénhidrát
50.5g
Zsír
217.5g
Víz
111.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz:

A szószhoz:

Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz:

A szószhoz:

Összesen 2668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz:

A szószhoz:

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5720.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    2454 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    870.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 2668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A húshoz:

  1. A karajt 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk.
  2. A sajtot lereszeljük, 4 gombócot gyúrunk belőle. A húsok közepére helyezzük, és oldalaikat felhajtogatjuk, ezzel becsomagolva a sajtgombócokat.
  3. A diót ledaráljuk, a húsokat jó alaposan beleforgatjuk.
  4. Kizsírozott tepsibe helyezzük őket, aláöntünk egy fél pohár vizet, és alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 40-45 percig pároljuk. Ha elég puha, a fóliát leszedjük, és még 10-15 percig pirítjuk.

A szószhoz:

  1. Egy kisebb edényben felolvasztjuk a vajat, és a forgatásból visszamaradt darált diót megpirítjuk benne.
  2. Hozzáadjuk a lekvárt, a vizet, a worcestershire-szószt és a fűszereket. 15 percig folyamatosan, forralás mellett főzzük.
  3. Ekkor még viszonylag híg a mártásunk, ezért a liszttel besűrítjük, és még 10 percig forraljuk. A hosszú forralásra azért van szükség, mert ezzel is sűrűsödik. Tálalás előtt pár percig állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Párom édesanyját köszöntöttük a névnapján, és valami különlegeset szerettem volna  tálalni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek