Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diókéregben sült sajttal töltött karaj áfonyaszósszal

Diókéregben sült sajttal töltött karaj áfonyaszósszal
Diókéregben sült sajttal töltött karaj áfonyaszósszal
95 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom édesanyját köszöntöttük a névnapján, és valami különlegeset szerettem volna  tálalni.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz:

A szószhoz:

ajánlat

Héjában főtt vagy pirított krumplival kiváló. Én házi áfonyalekvárt használtam, a bolti jóval hígabb, így ha azzal dolgozunk, nagyon ügyeljünk rá, hogy csak a sűrűjét szedjük ki!

Szólj hozzá!

elkészítés

Diós-sajtos hús:

  1. A karajt 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk.
  2. A sajtot lereszeljük, 4 gombócot gyúrunk belőle. A húsok közepére helyezzük, és oldalaikat felhajtogatjuk, ezzel becsomagolva a sajtgombócokat.
  3. A diót ledaráljuk, a húsokat jó alaposan beleforgatjuk.
  4. Kizsírozott tepsibe helyezzük őket, aláöntünk egy fél pohár vizet, és alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 40-45 percig pároljuk. Ha elég puha, a fóliát leszedjük, és még 10-15 percig pirítjuk.

Áfonyaszósz:

  1. Egy kisebb edényben felolvasztjuk a vajat, és a forgatásból visszamaradt darált diót megpirítjuk benne.
  2. Hozzáadjuk a lekvárt, a vizet, a worcestershire-szószt és a fűszereket. 15 percig folyamatosan, forralás mellett főzzük.
  3. Ekkor még viszonylag híg a mártásunk, ezért a liszttel besűrítjük, és még 10 percig forraljuk. A hosszú forralásra azért van szükség, mert ezzel is sűrűsödik. Tálalás előtt pár percig állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 754
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hagymafaló

Mióta szakács: 2015.02.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós karaj áfonyaszósszal, sajttal töltött karaj áfonyamártással, diós-sajtos karaj pikáns áfonyaszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

670
sertés rövidkaraj 40 dkg
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
dió 13.5 dkg
sertészsír 1 ek
víz 1 dl
áfonyadzsem 10 teáskanál
víz 4 dl
dió 1 marék
vaj 2.5 dkg
1 kk
fekete bors 1 csipet
szerecsendió 1 kk
worcestershire-szósz 1 ek
finomliszt 1 evőkanál