Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás-narancsos pulykamáj

Zsályás-narancsos pulykamáj
Zsályás-narancsos pulykamáj
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt tudtam, hogy szárnyasmájat szeretnék. Karácsonyi dekorációhoz kell a narancshéj. Kipróbáltam, mit szól egymáshoz a két alapanyag.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Céklát sütöttem hozzá serpenyőben, mint a burgonyát.

Száraz vörösbor finom lehet hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májakat ferdén kettévágjuk, 1-2 ek olajon sütni kezdjük.
  2. Mikor már nem véres, borssal, zsályával fűszerezzük, ha nagyon pirul, kevés vizet öntünk alá, és készre sütjük. Sózzuk.
  3. Míg a máj sül, a narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a gerezdek fehér hártyáit is eltávolítjuk.
  4. A gyümölcsöt diónyi forró vajba dobjuk, rászórjuk a kristálycukrot, néhány percig pároljuk, karamellizáljuk (ne túl sokáig, mert keserű lesz).
  5. Hozzáöntjük a tejszínt, átkeverjük.
  6. Végül botmixerrel pépesítjük.
  7. A májat a mártással meglocsolva, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes pulykamáj naranccsal, zsályás pulykamáj tejszínes szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

365
pulykamáj 60 dkg
narancs 2 db
főzőtejszín 1.5 dl
cukor 2 ek
zsálya 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
napraforgó olaj 2 ek