r
Nosalty Logó

Körtés-mandulás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Körtés-mandulás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 832 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 213 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 832 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.3 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3790 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 2495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet felszeleteljük kb. 1 cm vastagságú szeletekre, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát ízlés szerint, és egy teflon tepsibe fektetjük egymás mellé.
  2. A hússzeleteket beborítjuk a hajszálvékony bacon csíkokkal.
  3. A vilmoskörtét kb. 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, és beterítjük vele a baconos húszseletet, majd néhány szem mandulát helyezünk minden hússzeletre.
  4. A tojást elhabarjuk a tejszínnel, nagyon kevés sóval és a szerecsendióval, és a szeletekre öntjük.
  5. A tepsibe öntünk 2 ek olajat (elhagyható), lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Végül a fóliát eltávolítva 5 perc alatt megpirítjuk.
  6. Jázmin rizst főzünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2486
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Körtés-mandulás csirkemell
Évi néni 1830 recept

Egy nagyon finom körtém volt otthon. Vagy felfalom, vagy valamibe beleépítem. Így történt. Nagyon szeretem a merőben eltérő ízeket egy fogásban kombinálni.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.