Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dióhabos-sárgabaracklekváros süti

Dióhabos-sárgabaracklekváros süti
Dióhabos-sárgabaracklekváros süti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint csak az ajándékba kapott dióbelemet szerettem volna elhasználni. Még előtte sosem készítettem el ezt a süteményt, de most már biztosan többször fog az asztalunkra kerülni, mert nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk 1 ek cukorral.
  2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az élesztőt, a porcukrot, majd ezt jól kidolgozzuk. Ezután a tésztát ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük a lekvárral.
  3. Egy késsel hosszában három részre vágjuk a tésztát.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd a darált diót óvatosan beleforgatjuk.
  5. A tésztasávok mindkét oldalát a hosszabbik részénél feltekerjük egy picit, a közepére kenjük a dióhabos-fehérjés krémet.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 180 fokos előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 678
elküldve: 10
receptkönyvben: 143
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lekváros-diós süti, dióhabos sütemény, lekváros süti dióhabbal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kondormelinda
kondormelinda Sat, 2012-11-10 18:06

Épp a sütőben van.. nagyon jól néz ki... és az illata is isteni. Gyerekkoromban nagypapám testvére készítette ezt a sütit... az övé úgy nézett ki hogy a csík 2 szélét feltekerte.. (mint a csigát) és a közepét töltötte meg ezzel a diós masszával.. én is így készítettem... ehhez a verzióhoz egy kicsit sok a massza.. de kárba nem veszett... ;)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2012-11-12 22:17

Kedves Melinda!Remélem az íze is ízlett,ha már a kinézete és az illata rlnyerte a tetszésedet.Én is a csík két szélét tekertem fel,és a tésztájának a közepére halmoztam a tölteléket.Most meg is nézem,hogy a leírásban,hogy fogalmaztam:)Szép estét!Üdv:Mercedes

767
finomliszt 3 bögre
vaj 100 g
élesztő 30 g
tej 50 ml
tojássárgája 3 db
porcukor 1.5 bögre
sárgabaracklekvár 25 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 3 ek
dió 25 dkg