Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diófasírt

Diófasírt
Diófasírt
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a nagymamámtól örökölt receptkönyvben találtam. :) Egyike vagyok azoknak, akik imádják a sós, fűszeres ételeket... Minél intenzívebb egy étel íze, annál jobb. Emiatt szeretem a mindenféle ropogtatnivalókat, amik nagy része nem túl egészséges... Ez az én sötét kis titkom... :D Minden, amit valami szószba kell mártogatni és/vagy morzsálódik...  Az utóbbi években viszont felébredt bennem a igény arra, hogy olyan ételeket egyek, amik jót is tesznek nekem, amellett, hogy finomak! Tiltólista helyett inkább olyan recepteket keresek, amelyekben megvan a fűszeres íz, amit úgy szeretek, de tartalmaznak valamit, ami igazán jó nekem. Abban reménykedem, hogy így a tápláló ÉS finom ételek szépen fokozatosan átveszik majd az uralmat a rágcsálnivalók felett!!  :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a zsemlét vagy kenyeret.
  2. Darájuk le a diót, és adjuk hozzá a fűszereket.
  3. Csavarjuk ki a zsemlét, és keverjük hozzá a tojást, préseljük bele a fokhagymát, majd adjuk hozzá a diós-fűszeres keveréket.
  4. Kóstoljuk és sózzuk, ha szükséges.
  5. Forró olajban süssük aranybarnára. Ne legyen túl sötét, mert kiszárad, és úgy az igazán finom, ha csak a kérge száraz, belül pedig puha marad. Emiatt érdemes kb. pingpong labda nagyságúra formázni őket, mert ha kisebbek, megint csak könnyen kiszáradnak! Kb. 15 darab fasírt lesz ebből az adagból.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 957
elküldve: 5
receptkönyvben: 127
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bánszki Viktória

Mióta szakács: 2012.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

diós fasírtgolyó, fűszeres-diós fasírtgolyó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-04-29 22:13

Nyugodtan bízhatsz az elgondolásodban, hidd el hamarosan nem is gondolsz többé a bolti rágcsákra, ha ilyen finom dolgokat készítesz. Az én egyik nagy kedvencem a fűszeres, sütőben pirított csicseroborsó, na meg klasszikus chipsek krumpliból, céklából, répából stb.
További jó kísérletezést!

üdv,
Zilka

Airótkiv
Bánszki Viktória / Airótkiv Tue, 2013-05-28 19:44

Köszönöm Zilka! :)

A chipsekkel is kísérleteztem már, de olyan igazán jó ropogósat még nem sikerült előállítani... Ha van javaslatod, örömmel fogadom! :)
A pirított csicseriborsó nagyon jól hangzik, biztosan kipróbálom!
Köszönöm a tippet és a biztatást!

Viki

916
dió 10 dkg
zsemle 3 db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 2 db
ételízesítő 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 tk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl