Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros - juhtúrós pufi

Kapros - juhtúrós pufi
Kapros - juhtúrós pufi
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kapros-juhtúrós töltött csirkemellet csináltunk a gyerekekkel, és kimaradt a töltelékből. Mivel minden rántott étel elkészítésekor a maradék zsemlemorzsából, lisztből, tojásból pufit kell gyártani, gondoltam, ebből a maradékból is lehet valami köret félét készíteni. Sózni nem kell, és az arányokon is ízlés szerint lehet változtatni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kaprot apróra vágjuk.
  2. A juhtúrót a tejföllel, és a tojással összekeverjük, majd a többi hozzávalót is belekeverjük a masszába.
  3. Gombócokat formázunk, majd kicsit meglapítjuk és bő olajban kisütjük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 006
elküldve: 3
receptkönyvben: 150
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Eleison

Mióta szakács: 2011.04.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

kapros-juhtúrós gombóckák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tankaranka
Tankaranka / Tankaranka Thu, 2012-08-09 16:49

Elkészítettem, de nem sikerült túl jól. Ízre ehető volt, de nem úgy nézett ki, mint a fényképeden. Esetleg írnál a juhtúróra márkát, a zsemlemorzsára pedig mennyiséget? Tejfölből piros, vagy kék kell? Az evőkanálnyi mennyiségek simák, vagy púpozottak? Kérdem azért, mert nekem túl folyós lett, és nem tudom, végül is, melyik szárazanyagból lett kevés.

1273
kapor 1 csokor
juhtúró 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tojás 2 db
tejföl 1 ek
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl