Nosalty Logó

Diétás kétszínű citromos-túrós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diétás kétszínű citromos-túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 517 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2067 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 517 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 2067 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük a kakaó kivételével.
  2. Majd elfelezzük a masszát, és az egyik felébe tesszük a kakaóport.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a fehéren maradt krémet, aztán a kakaósat elosztva szépen rárakjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük 200 C fokon. Ha kész kihűtjük, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11784
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Bármilyen húsos egytálétel mellé kiváló desszert!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gondoltam készítek egy diétás újságból túrósat, és lám finom lett. Lányom főleg örült neki, mivel ő is vigyáz az alakjára.

Hozzászólások

KTirci

Megcsináltam, félzsíros túróval ugyan, mert más nem volt, sajnos tocsog a zsírban, szerintem a 150g vaj a zsírszegény túróhoz is sok lenne. :(

Iluska

Akkor valamit nagyon elronthattál,mert többször is elkészítettem már,és mindig ugyan olyan jól sikerül.S?t,hasonló receptem van még fent,és az is épp olyan finom lesz, sokan elkészítették,és nagyon bejött az emberkéknek. Ha teljesen kih?l, a folyós vaj visszadermed,és könnyen szeletelhet? lesz..... :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Hogyan tovább? – Így élték meg a féléves zárást és...

Csaknem féléves zárás után újra kinyithattak az éttermek, április utolsó hétvégéjén pedig valóságos tömegek rohamozták meg a kitelepült vendéglátóhelyek teraszait. Az elmúlt fél év viszontagságairól, a nyitásra való felkészülésről és a vendéglátóipar pandémia utáni életéről kérdeztünk szakmabelieket Hogyan tovább? - című sorozatunk legújabb részében.

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek