Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-tejfölös kekszsütemény

Túrós-tejfölös kekszsütemény
Túrós-tejfölös kekszsütemény
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy kb. 6 éve, 2006-ban láttam meg ezt a receptet a Rama tégla csomagolásán. Azóta egyik kedvence a családunknak.

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint felolvasztjuk és elkeverjük a darált keksszel. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a tésztát, ezt kézzel elegyengetjük.
  2. Előmelegített sütőben 5 percig kb. 150 fokon sütjük.
  3. A túrót, a citromhéjat, a cukrot,a  rumot és a tojássárgákat összekeverjük, ehhez adjuk a felvert tojásfehérjéket.
  4. Ráöntjük az elősütött tésztára a krémet, és kb. 25 percig sütjük.
  5. Miután kihűlt, összekeverjük a tejfölt a vaníliás cukorral és a pudingporral, majd rákenjük a sütemény tetejére. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána szeletekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 33x27x4 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 973
elküldve: 56
receptkönyvben: 481
elkészítve: 5/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós süti, édes tejfölös süti, kekszsüti tejfölösen

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reset
Reset Sat, 2013-07-20 20:26

Nemrég lett kész, de az alja, a kekszréteg nagyon morzsálódik, a pudingos rész, meg még nagyon folyik, igaz, nem vártam meg a 2 órát, hát kíváncsi leszek alakul-e még. Amúgy nem olyan rossz, bár lehet, hogy nekem voltak túl nagy elvárásaim...

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sat, 2013-07-20 20:38

Szia!

Lehet függ a margarintól is, mert ha valami olcsóbb fajtát használsz, akkor annak több a víz tartalma, és itt a kekszet a zsiradék kell, hogy összetartsa. Én már számtalanszor megcsináltam, de mindig jól sikerült. A teteje nekem soha nem folyt, pl. Milyen pudinport tettél bele? A tejföl felbontás után folyt? Én 20 %-osat szoktam használni, belekeverem a vaníliás cukrot és a pudingport, majd egyből rákanalazom, elkenem, és megy a hűtőbe. Nekem még frissen sem szokott folyni a teteje. Azt javaslom, hogy legközelebb Rama-t használj, az tuti jó, és amikor a sütőpapírra teszed, akkor nyomkodd le. A tetejére meg egy nagy dobozos 20 %-os tejfölt végy, én magam a Budgeteset szoktam venni a Sparban. Üdv: Ági

Reset
Reset Sun, 2013-07-21 12:27

Köszönöm az észrevételeket, de már este akartam írni, csak nem volt rá időm, hogy miután kicsit pihent a süti, máris sokkal jobb lett az állaga is meg az íze is és ezt mindenképp hozzá szerettem volna tenni! Én Vénusz margarint használtam, 20%-os tejfölt, és Gála pudingport, méghozzá az egészet, nem csak 2 dekát. Egyedül a tészta maradt morzsálódós, de ott kicsit megszaladt a kezem, mikor mértem a kekszet, a margarinból viszont nem tettem többet és lehet ezért nem állt rendesen össze, hiába nyomkodtam le a tepsi aljára.
Szóval köszönöm a receptet, mert összességében nagyon is finom lett, úgyhogy biztos el fogom még készíteni!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Wed, 2013-08-21 17:55

Még az most jutott eszembe a Gála pudingról, hogy ha sokat kevergeted, akkor folyós lesz, mindegy mennyi pudingpor van benne. Ezt a tejjel is letesztelheted. Helyesen úgy készül el, hogy a tejbe beleöntöd, gyors mozdulatokkal kevered össze, és adagolás után a hűtőbe teszed dermedésig. Ha utána is kevergeted még, akkor plöttyedt lesz. A tejföllel is detto ugyanez. A tejfölre öntöd a pudingport, és pár mozdulattal elkevered, hogy azért csomós ne maradjon, és ráöntöd a kihűlt sütire, elkened és kész. Hagyod dermedni a hűtőbe és kész. :) Üdv: Ági

agyness
agyness Tue, 2013-05-14 19:14

szia!
engem az érdekelne, hogy ha nincs itthon főzés nélküli puding, akkor a főzős is megfelel-e valamilyen formában? (:
válaszodat köszönöm!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2013-05-14 11:36

Kedves Nosalty Csapata! Köszönöm, láttam! :)
Egy kérdés: Telefonon nem lehet látni az összes hozzávalót, mert nem lehet legörgetni. Tudnátok ez ellen tenni valamit? Sokan csak telefonon tudnak netezni, de már többen szóltak, hogy hiányosak a receptek, ami ugye nem igaz... Köszi a válaszotokat előre is! Üdv: Ági

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2013-05-14 08:49

szépróza és helada! Köszönöm a válaszokat, igen így van! :)
Minden hozzávaló ott van, csak ha telefonon nézi valaki a receptet, akkor a Nosaltyn nem lehet legörgetni, ezért ajánlott inkább gépen nézni a recepteket. Nem hiányzik semmi! :) Üdv: Ági

helada
helada Mon, 2013-05-13 14:33

Az a pudingos-tejfölös cucc a tetején. Ott van az! :) 5. pont.

kathy55
kathy55 / kathy55 Tue, 2012-10-30 15:39

Szia! Tetszik a sütid, nagyon guszta. Szeretné megkérdezni, hogy a keverős pudingon a főzés nélküli pudingra gondolsz? Előre is köszi a választ! :)

775
margarin 25 dkg
keksz 25 dkg
tojás 4 db
cukor 15 dkg
tehéntúró 0.5 kg
citromhéj 1 citromból nyert
rumaroma 5 ml
tejföl 450 g
vaníliás pudingpor 20 g
vaníliás cukor 1 csomag