Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos túrós lepény Kynga konyhájából

Habos túrós lepény Kynga konyhájából
Habos túrós lepény Kynga konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc kis receptkönyvemet elővettem és válogattam. :) Finom habos süti lett!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk: az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk.
  2. Egy nagy tepsit kivajazunk, elterítjük benne a tésztát, majd letakarva kelesztjük.
  3. Ezalatt a töltelék hozzávalóit összedolgozzuk.
  4. Amikor a tészta megkelt, szépen elosztjuk rajta a tölteléket, majd előmelegített sütőben, 180 C°-on kb. 20 percig sütjük.
  5. Közben felverjük a 10 tojásfehérjét, mikor majdnem kész, beleszórjuk a cukrot és tovább verjük, míg a cukor elolvad.
  6. A habot rásimítjuk a már majdnem kész sütire, majd visszatesszük a sütőbe és készre sütjük. Akkor jó, amikor a hab teteje kissé barnulni kezd.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 022
elküldve: 3
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos-túrós, túrós süti tojáshabbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

837
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
élesztő 1.5 dkg
tej 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
margarin 4 dkg
tehéntúró 1 kg
tojássárgája 4 db
búzadara 6 evőkanál
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 10 db
cukor 20 dkg