r
Nosalty Logó

Őszi túrós-barackos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Őszi túrós-barackos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1350 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 5398 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 300 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.3 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1350 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    294.2 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461.1 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    724 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 5398 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta: a tojásokat a cukorral, sóval és a vajjal robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a szalalkálit és a liszteket, homogénné összedolgozzuk, majd kb. 1/2 órát pihentetjük. Addig elkészítjük a krémet.
  2. Krém: a vajat a cukorral, sóval, vaníliás cukrokkal robotgéppel simára keverjük, majd hozzáadva a túrót, a citromhéjat még 2-3 percig keverjük.
  3. Megmossuk, lehúzzuk a héját a barackoknak, kis kockákra aprítjuk, és belekeverjük a túrós-vajas krémbe.
  4. Egy nagy tepsit megfordítunk, sütőpapírt teszünk rá, és kicsit meglisztezzük.
  5. Elővesszük a tésztát, 2 felé vesszük, és az első cipót ráhelyezzük a tepsire, meglisztezzük a tetejét, és sodrófával vékony lappá nyújtjuk.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon, körülbelül 8-10 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz. Kivesszük a sütőből, és ha egy kicsit hűlt, akkor egy nagy méretű tálcára átrakjuk, és egyenletesen szétoszlatjuk rajta a túrós-vajas krémet. Gyorsan és óvatosan dolgozzunk, mert nagyon törékeny a tészta.
  7. Ezután a második tészta cipót is hasonlóképpen kinyújtjuk a kihűlt, sütőpapíros, lisztezett tepsin, és készre sütjük. Ha kihűlt, akkor befedjük vele az előző lapot.
  8. Tálalás előtt 2-3 órát állni hagyjuk, hogy megfelelően megpuhuljon a szeleteléshez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3380
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Őszi túrós-barackos kocka
Pancsika 101 recept

Őszi hangulatban telt a mai napom. :-) Gyönyörű szép, napos időben ismét kedveskedtem édesszájú férjemnek.:-)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!