r
Nosalty Logó

Dél-magyarországi töltött paprika

NS
Dél-magyarországi töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

318
Kalória
19.3g
Fehérje
40g
Szénhidrát
9.8g
Zsír
200g
Víz
72g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    15240 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2791.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    239.7 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    489 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    392 micro
  • β-karotin
    4624 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    91438 micro
  • Lut-zea
    2173 micro
Összesen 1909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5246 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A sűrített paradicsomot 1,5-2 l vízzel felöntünk, ételízesítőt, sót, borsot, és cukrot is adunk hozzá, ez még nem lesz a végleges ízesítés, mert sűrítés után lehet csak végleges ízt adni neki. Mindenképpen kóstoljuk meg, mi édesen szeretjük, valaki sósan, ahány ház, annyi szokás.
  2. Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak.
  3. A darált húst összekeverjük a rizzsel, ételízesítővel, kis sóval, borssal, 1 kk őrölt pirospaprikával és a tojással, majd a paprikákba töltjük. Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle, és azokat is megfőzzük.
  4. Ha a lé felforrt, beletesszük a paprikákat, és ha van, a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
  5. Miután megpuhult a rizs, a töltelékek megfőttek, kivesszük a paradicsomos léből, és félretesszük őket.
  6. Rántást készítünk: 1 ek olajhoz 2 ek lisztet és 1-2 kk pirospaprikát adunk, majd felöntjük 2-3 merőkanál paradicsomos szósszal, alaposan elkeverjük, majd a többi léhez adjuk, ilyenkor utána ízesítünk.
  7. Visszapakoljuk a töltelékeket, és még 5 percig forraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ez szintén egy olyan recept, amit édesanyámtól tanultam.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek