r
Nosalty Logó

Cipóban sült csülök

NS
Cipóban sült csülök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1108
Kalória
51.9g
Fehérje
88.7g
Szénhidrát
58.8g
Zsír
163.8g
Víz
298.8g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.8 g

Zsír

  • Összesen
    235.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6394 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    3151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    655.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1320 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 4431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. A jól megmosott füstölt csülköt annyi hideg vízbe tesszük főni, amennyi bőven ellepi.
  2. Kis lángon puhára főzzük, csontjáról lefejtjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A lisztből a tejjel, a vajjal, az élesztővel, tojásokkal, sóval, a cukorral kelt tésztát készítünk.
  4. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen kelesztjük 30 percet.
  5. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, középre fölhalmozzuk a főtt csülköt, majd szorosan felgöngyöljük.
  6. Tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és közepesen meleg sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A férjem ötlete volt, hogy ezt az ételt elkészítsem. Még nem próbáltam soha ezt a receptet . A hentestől hozott egy csülköt. Amikor megfőztem, még egyszer megnéztem a receptet, és majdnem elájultam. A férjem csak egy nyers csülköt hozott, és nem füstöltet. Szerencsére volt füstölt szalonnám. : ) Főtt tojást is tehetünk a közepébe. A receptet itt találtam, érdemes átnézni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...