r
Nosalty Logó

Darálthús alapú pizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darálthús alapú pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Összesen 391 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Összesen 1176 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Összesen 102 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 391 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3327 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4846 micro
Összesen 1176 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    661 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Elkészítés

Pizzaalap

  1. A vöröshagymát érdemes pici olívaolajon, sóval megpárolni és az üveges vöröshagymához adni a piros paprikát (én most kihagytam, mert nagyon éhes voltam már). A darált húshoz adjuk az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a túrót, a tojást, a fekete borsot és jól összegyurmázzuk. Sózzuk meg még egy picit, mert úgy jó (túró miatt is kell még egy kis só).
  2. Amint összedolgoztuk az egyveleget, akkor a sütőpapírral kibélelt tepsibe csinálunk három db kisebb pizzakört. (Vagy akkora pizzaalapokat csináljunk, amihez kedvünk van.) Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 40 perc alatt megsütjük. Mielőtt majdnem kész, kivesszük és rátesszük a feltétet (mindent halmozhatunk a pizzaalapra, amit szeretünk).

Ketchup helyett

  1. Mivel nem szeretem a ketchupot, így én gyártottam helyette mást. Természetesen, aki szereti a ketchupot, ezt a részt kihagyhatja.
  2. Két db paradicsomot felkockázunk, teszünk hozzá krémsajtot, egy pici sót, borsot és zabpelyhet (hogy felszívja a paradicsom levét és ne áztassa el a pizzánkat), aztán turmixoljuk össze. Kész is!

Feltét

  1. Természetesen ez szabadon variálható. Az én javaslatom alapján a kész pizzaalapra teszünk egy adag ketchup helyettesítőt (vagy ketchupot), rá spenótot, rá paradicsomkarikákat, majd mozzarellát, újhagymát és legvégül sok-sok reszelt sajtot.
  2. A feltét pizzára helyezése után tegyük vissza a sütőbe a pizzákat és süssük készre. Én már csak a pizza tetejét grilleztem, hogy szépen megbarnuljon a teteje és a spenót összeessen. Kb. 10 perc alatt készen is van a pizza.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4942
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A liszt kiváltására és a hús, mint feltét helyettesítésére kiválóan alkalmas pizza receptet találtam ki :-) Nagyon finomra sikeredett. Egy kicsi pizza bőven elég főétkezésre. Ha még kisebbeket csinálunk, akkor előételnek is kiváló, vagy vendégvárónak.

Hozzávalók

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek