r
Nosalty Logó

Csirkés tölött paradicsom tartárral

NS
Csirkés tölött paradicsom tartárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

881
Kalória
37.4g
Fehérje
61.3g
Szénhidrát
52.3g
Zsír
480.8g
Víz
101.8g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
18.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1833 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    1448 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3666 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    2245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    961.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    2895 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 1762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1059 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét apró kockákra vágjuk, befűszerezzük, tejbe áztatjuk, és minimum egy órát állni hagyjuk.
  2. A rizst megfőzzük, és lecsöpögtetjük.
  3. A paradicsomok tetejét levágjuk, puha, leves belsejüket egy késsel vagy kiskanállal kiszedjük, egy külön tányérba félretesszük.
  4. Az olívaolajon addig sütjük a csirkét, amíg minden oldala szép fehér nem lesz. Ezután hozzáadjuk a paradicsom belsejét és a rizst, majd takarékon addig sütjük, amíg a csirke puha, omlós nem lesz.
  5. Kiválogatjuk a nagy darab paradicsomokat (ezekre nem lesz szükség), a csirkés-rizses tölteléket pedig elkeverjük a tartármártással. (Én boltban előre megvásárolható mártást használtam, de lehet házi készítésűből is, csak legyen egy kicsit darabos.)
  6. Az így kapott tölteléket belekanalazzük a paradicsomokba, rátesszük a tetejüket, és az egészet megszórjuk egy kis szárított petrezselyemmel dekorációként.
  7. Hűtve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Még kisgyerek voltam, amikor egyszer egy családi kerti-party alkalmából Nagymamám készítette el ennek a könnyű finomságnak az eredeti verzióját. Én egy kicsit a saját ízlésem szerint megváltoztattam a receptet, és ez lett belőle. Remek könnyű, nyári étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...