r
Nosalty Logó

Darált húsos raguval töltött durumlisztes csiga

Iluska
Darált húsos raguval töltött durumlisztes csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

kelt tészta

darált húsos ragu

781
Kalória
41.2g
Fehérje
93.4g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
112g
Víz
149.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kelt tészta

darált húsos ragu

Összesen 781 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kelt tészta

darált húsos ragu

Összesen 3906 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kelt tészta

darált húsos ragu

Összesen 231 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 781 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206 g

Zsír

  • Összesen
    137.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10370.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    552 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    3801 mg
  • Nátrium
    3862 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 3906 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. Dagasztóspirál segítségével a lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal, a tejjel összeforgatjuk, majd kézzel még átgyúrjuk, 1 órát letakarva kelesztjük.
  2. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokat vágunk, kb. 2 cm-3 cm szélest, erre teszünk a kihűlt darált húsos raguból, majd feltekerjük. (Így lesz szép a csigánk formája.)
  3. Sütőpapíros tepsibe rakjuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk, és megsütjük 200 fokon. Ha kihűlt, tálaljuk. Jó étvágyat!!

darált húsos ragu

  1. A darált sertéshúst megmossuk, majd gépi húsdarálón megdaráljuk.(Ha darálva vásároltuk, akkor ez már kész.)
  2. A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Rátesszük a darált húst.
  3. Kevergetve pirítjuk. A fűszereket hozzáadjuk. Megkóstoljuk. Készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az étel egy tartalmas leves után nagyon jól beilleszthető. A finom raguval töltve egy jó ételt kapunk. Mi nagyon szeretjük a házilag elkészített kelt tésztákat. :-)))

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek