r
Nosalty Logó

Darált húsos paradicsomleves fehérbabbal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Darált húsos paradicsomleves fehérbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1006 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 1379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst az olívaolajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és további 1-2 percig dinszteljük.
  2. Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Sóval, borssal, oregánoval és kakukkfűvel ízesítjük, felfőzzük. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és az apróra vágott chilit. Lefedve, alacsony hőmérsékleten kb. 5 percig főzzük.
  3. A rukolát megmossuk, felvágjuk, a leveshez adjuk, és kb. 2 percig főzzük.
  4. A levest az ecettel ízesítjük.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4148
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy folyóiratban akadtam erre a gyorsan elkészíthető, finom levesre. Tálaljuk friss kenyérrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...