Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-fahéjas csiga

Karamellás-fahéjas csiga
Karamellás-fahéjas csiga
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fahéjas csigát szerettem volna készíteni, de kicsit felturbózva. Eddig mindenki imádta, és már többen is elkészítették. 

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

  • 2 teáskanál fahéj
  • 10 dkg cukor (ízléstől függően)

Karamellszósz

Diópraliné

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: Nagy lábasban felmelegítjük a cukrot, a vajat és a tejet (ne forrjon!). Ha már langyos, beletesszük az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Hozzáadunk 50 dkg lisztet, fakanállal teljesen simára dolgozzuk (nokedli állagú legyen), és 1 órát lefedve pihentetjük
  3. Ha kész, hozzáadunk 12 dkg lisztet, 1 púpozott kk. sütőport és 1 csapott kk. szódabikarbónát.
  4. Simára dagasztjuk, és vékony (kb. ujjnyi vastag) téglalap alakúra sodorjuk, megkenjük olajjal, és megszórjuk a fahéjas cukorkeverékkel.
  5. A hosszabbik oldalától indulva feltekerjük. Kívül is beolajozzuk!
  6. 1,5 cm vastag darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben még 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. 
  7. Karamellszósz: A cukrot karamellizáljuk, és hozzáadjuk az előzőleg felforrósított tejszínt, simára keverjük. A végén kerül bele a vaj. 
  8. Diópralinéhoz szintén karamellizáljuk a cukrot, majd beleöntjük a durvára vágott/tört diót, keverünk rajta egyet, és gyorsan sütőpapírra öntjük úgy, hogy a papír felét ráhajthassuk, és fakanállal kilapítsuk. Ha kihűlt, összetörjük. 
  9. A csigákat leöntjük a szósszal, megszórjuk a pralinéval, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 456
elküldve: 5
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

konyhatüni

Mióta szakács: 2013.09.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Fahéjas csiga karamellszósszal és diópralinéval, karamellás-diópralinés csiga, fahéjas-diós csiga karamellszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1081
finomliszt 50 dkg
finomliszt 12 dkg
vaj 12 dkg
cukor 10 dkg
tej 5 dl
élesztő 2 dkg
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 kk
fahéj 2 teáskanál
cukor 10 dkg
cukor 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
vaj 2 dkg
cukor 6 dkg
dió 5 dkg