r
Nosalty Logó

Extra fahéjas csiga

Júlia
Extra fahéjas csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

565
Kalória
7.7g
Fehérje
84.2g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
23.7g
Víz
80.6g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
47.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 6769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4339.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    1994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1010.4 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 6769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A meleg tejet öntsük egy tálba, szórjuk hozzá az élesztőt, majd keverjük bele. Adjuk hozzá a tojásokat, vajat, sót és a cukrot, majd jól keverjük el.
  2. Beleszórjuk a lisztet, és keverjük össze annyira, hogy éppen csak össze legyenek dolgozva a hozzávalók, majd hagyjuk 5 percet állni, hogy a liszt fel tudja szívni a nedveket.
  3. Ezután a mixerben cseréljük ki a keverőt a dagasztó fejre, és dolgoztassuk a tésztát 5-7 percig. A tészta ragacsos lesz, a tál széléhez is hozzáragad, de ne adjunk hozzá több lisztet.
  4. Tegyük bele egy kiolajozott tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és tegyük meleg helyre. (Én a sütőt bekapcsolom legnagyobb fokozatra kb. 2 percre, lekapcsolom, és ebbe a meleg sütőbe teszem a tésztát.) Kb. 30 percet elég keleszteni.
  5. Amíg a tészta kel, elkészítjük a fahéjas tölteléket: a vajat elkeverjük a barna cukorral és a fahéjjal.
  6. Ha a tészta megkelt, a munkalapot jól megszórjuk liszttel, és négyzet alakúra nyújtjuk a tésztát. Egy spatulával elkenjük rajta a tölteléket. A hosszanti részéről kezdve elkezdjük felgöngyölgetni a csigát. Feldaraboljuk nagyjából 12 darabra, és egy magasabb falú edénybe helyezzük. Letakarva ismét 20 percen keresztül kelesztjük.
  7. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  8. Ha a tészta megkelt, a tejszínt egy kicsit megmelegítjük. Nem kell, hogy meleg legyen, szobahőmérsékletű elég. Ezt a feltekert csigák tetejére öntjük, és hagyjuk hogy melléfolyjon.
  9. A csigákat 17-20 percig sütjük, de az idő változhat a sütő és az edények miatt. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  10. Amíg a csigák hűlnek, addig elkészítjük a tetejére a mázat: a krémsajtot elkeverjük a vajjal, a porcukorral és a vaníliával. Ezt kenjük a langyos csigák tetejére, és azonnal fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szabadságom alkalmával végre volt időm megint sütni egy keveset. Mivel a család imádja a fahéjat, meg a durván gejl édességeket, ezért erre a desszertre jutott a választás. Meg mondták, hogy van élesztő, úgyhogy használjam el valami kelt tésztás dologra. Kellemest a hasznossal.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...