Extra fahéjas csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
20g tej11 kcal
-
3 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
47g finomliszt170 kcal
Töltelék
-
9g vaj68 kcal
-
18g barna cukor70 kcal
-
1g fahéj1 kcal
Tetejére
-
10g főzőtejszín13 kcal
-
7g krémsajt18 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
565
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
245g tej137 kcal
-
10g instant élesztő33 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
560g finomliszt2038 kcal
Töltelék
-
113g vaj810 kcal
-
220g barna cukor836 kcal
-
6g fahéj15 kcal
Tetejére
-
120g főzőtejszín157 kcal
-
85g krémsajt213 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
240g porcukor929 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
6769
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
12.5g tej7 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
28.5g finomliszt104 kcal
Töltelék
-
5.8g vaj41 kcal
-
11.2g barna cukor43 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
Tetejére
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
-
4.3g krémsajt11 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
12.2g porcukor47 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
345
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
565
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 267.1 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 968 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4339.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1050 mg
-
Nátrium 1994 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1010.4 g
-
Cukor 570 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 283.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2071 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 423 mg
-
Retinol - A vitamin: 2034 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 601 micro
Összesen
6769
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
245 ml tej
-
2.5 kávéskanál instant élesztő
-
2 db tojás
-
75 g vaj
-
1 kávéskanál só
-
100 g cukor
-
560 g finomliszt
Töltelék
-
113 g vaj
-
220 g barna cukor
-
2 ek fahéj
Tetejére
-
85 g krémsajt
-
75 g vaj
-
240 g porcukor
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
Elkészítés
Tészta
- A meleg tejet öntsük egy tálba, szórjuk hozzá az élesztőt, majd keverjük bele. Adjuk hozzá a tojásokat, vajat, sót és a cukrot, majd jól keverjük el.
- Beleszórjuk a lisztet, és keverjük össze annyira, hogy éppen csak össze legyenek dolgozva a hozzávalók, majd hagyjuk 5 percet állni, hogy a liszt fel tudja szívni a nedveket.
- Ezután a mixerben cseréljük ki a keverőt a dagasztó fejre, és dolgoztassuk a tésztát 5-7 percig. A tészta ragacsos lesz, a tál széléhez is hozzáragad, de ne adjunk hozzá több lisztet.
- Tegyük bele egy kiolajozott tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és tegyük meleg helyre. (Én a sütőt bekapcsolom legnagyobb fokozatra kb. 2 percre, lekapcsolom, és ebbe a meleg sütőbe teszem a tésztát.) Kb. 30 percet elég keleszteni.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a fahéjas tölteléket: a vajat elkeverjük a barna cukorral és a fahéjjal.
- Ha a tészta megkelt, a munkalapot jól megszórjuk liszttel, és négyzet alakúra nyújtjuk a tésztát. Egy spatulával elkenjük rajta a tölteléket. A hosszanti részéről kezdve elkezdjük felgöngyölgetni a csigát. Feldaraboljuk nagyjából 12 darabra, és egy magasabb falú edénybe helyezzük. Letakarva ismét 20 percen keresztül kelesztjük.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Ha a tészta megkelt, a tejszínt egy kicsit megmelegítjük. Nem kell, hogy meleg legyen, szobahőmérsékletű elég. Ezt a feltekert csigák tetejére öntjük, és hagyjuk hogy melléfolyjon.
- A csigákat 17-20 percig sütjük, de az idő változhat a sütő és az edények miatt. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.
- Amíg a csigák hűlnek, addig elkészítjük a tetejére a mázat: a krémsajtot elkeverjük a vajjal, a porcukorral és a vaníliával. Ezt kenjük a langyos csigák tetejére, és azonnal fogyasztható is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 153
- Össznézettség: 10122
- Feltöltés dátuma: 2019. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Júlia
207 recept
Szabadságom alkalmával végre volt időm megint sütni egy keveset. Mivel a család imádja a fahéjat, meg a durván gejl édességeket, ezért erre a desszertre jutott a választás. Meg mondták, hogy van élesztő, úgyhogy használjam el valami kelt tésztás dologra. Kellemest a hasznossal.