Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra fahéjas csiga

Extra fahéjas csiga
Extra fahéjas csiga
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szabadságom alkalmával végre volt időm megint sütni egy keveset. Mivel a család imádja a fahéjat, meg a durván gejl édességeket, ezért erre a desszertre jutott a választás.

Meg mondták, hogy van élesztő, úgyhogy használjam el valami kelt tésztás dologra. Kellemest a hasznossal.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg tejet öntsük egy tálba, szórjuk hozzá az élesztőt, majd keverjük bele. Adjuk hozzá a tojásokat, vajat, sót és a cukrot, majd jól keverjük el.
  2. Beleszórjuk a lisztet, és keverjük össze annyira, hogy éppen csak össze legyenek dolgozva a hozzávalók, majd hagyjuk 5 percet állni, hogy a liszt fel tudja szívni a nedveket.
  3. Ezután a mixerben cseréljük ki a keverőt a dagasztó fejre, és dolgoztassuk a tésztát 5-7 percig. A tészta ragacsos lesz, a tál széléhez is hozzáragad, de ne adjunk hozzá több lisztet.
  4. Tegyük bele egy kiolajozott tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és tegyük meleg helyre. (Én a sütőt bekapcsolom legnagyobb fokozatra kb. 2 percre, lekapcsolom, és ebbe a meleg sütőbe teszem a tésztát.) Kb. 30 percet elég keleszteni.
  5. Amíg a tészta kel, elkészítjük a fahéjas tölteléket: a vajat elkeverjük a barna cukorral és a fahéjjal.
  6. Ha a tészta megkelt, a munkalapot jól megszórjuk liszttel, és négyzet alakúra nyújtjuk a tésztát. Egy spatulával elkenjük rajta a tölteléket. A hosszanti részéről kezdve elkezdjük felgöngyölgetni a csigát. Feldaraboljuk nagyjából 12 darabra, és egy magasabb falú edénybe helyezzük. Letakarva ismét 20 percen keresztül kelesztjük.
  7. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  8. Ha a tészta megkelt, a tejszínt egy kicsit megmelegítjük. Nem kell, hogy meleg legyen, szobahőmérsékletű elég. Ezt a feltekert csigák tetejére öntjük, és hagyjuk hogy melléfolyjon.
  9. A csigákat 17-20 percig sütjük, de az idő változhat a sütő és az edények miatt. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  10. Amíg a csigák hűlnek, addig elkészítjük a tetejére a mázat: a krémsajtot elkeverjük a vajjal, a porcukorral és a vaníliával. Ezt kenjük a langyos csigák tetejére, és azonnal fogyasztható is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 4 675
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fahéjas tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

565
tej 245 ml
instant élesztő 2.5 kávéskanál
tojás 2 db
vaj 75 g
1 kávéskanál
cukor 100 g
finomliszt 560 g
vaj 113 g
barna cukor 220 g
fahéj 2 ek
főzőtejszín 120 g
krémsajt 85 g
vaj 75 g
porcukor 240 g
vaníliaaroma 1 kávéskanál