Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lisztmentes csokoládétorta Bereznay Tamástól

Lisztmentes csokoládétorta Bereznay Tamástól
Lisztmentes csokoládétorta Bereznay Tamástól
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Péntektől Bereznay Tamással indul A konyha ördöge magyar adaptációja. Igazi érzelmek, szakácsmesteri valóságshow a TV2 csatornáján. A műsor sajtótájékoztatóján Tamás vezetésével, újságírótársaimmal ezt a finomságot késztettük el.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Vaníliafagylalt, narancs vagy más gyümölcsöntet dukál hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd a tojások sárgáját is hozzáadjuk, és krémesre keverjük a vajjal.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a masszához.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. A kész masszát sütőpapírral bélelt, kivajazott és porcukorral megszórt tortaformába öntjük.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Souffle formában 200 fokon 16 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 403
elküldve: 4
receptkönyvben: 181
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
334 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

egyszerű csokitorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-02-24 21:25

Kedves Gréti,
mekkora a tortaforma? Alsó-felső vagy légkeveréssel értendő a sütési idő+ a hőfok? Csokitorta imádó fiamnak megsütném:) Köszi! Gabi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2015-02-24 23:57

Szia Gabi!
Ez a teljesen normál tortaforma, kb. 22 cm átmérőjű. A magassága az enyémnek 7 cm, ez elegendő. A torta egész szépen, ahogy a képen is látható megemelkedik, de utána hagyni kell a formában hűlni legalább 10 percet. Ekkor kicsit összeesik, de az már a végleges formája lesz. 190 fokra előmelegített sütőben, kb 25-30 perc alatt megsül. Légkeveréssel jó lesz szerintem, ott a tankonyhában, ahol készítettük, valamilyen szuperszónikus, ipari sütő volt, úgyhogy holnap lehet, hogy én is megsütöm, lepróbálom itthoni körülmények között. Isteni finom, a kisfiad imádni fogja! Üdv, Gréti

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2015-02-25 00:24

Szia Gréti!
Köszönöm a segítséget. Nálunk a normál tortaméret 28 cm:))) De van állítható tortakarikám, max beleteszem az eredeti tortaformámba. A hétvégére tervezem a 25 éves lakli kisfiamnak, csak úgy, mert szereti:) Ha tesztelnéd addig, örülnék ha megírnád a tapasztalatodat. Ha esetleg nem, megírom én:) További szép hetet kívánok! Gabi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2015-02-25 02:12

Szia Gabi!
Mi most éppen gimnáziumi szóbeli felvételikre járunk, de ha a nagy izgalomban lesz egy lélegzetvételnyi időm, akkor mindenképpen megsütöm. Igazából nem egy nagy tűz, ha nekiesel, gyorsan el lehet készíteni. A negyed évszázados "fiacskádnak" pedig nagyon boldog szülinapot kívánok! Üdv, Gréti

362
vaj 12 dkg
porcukor 22 dkg
tojás 6 db
csokoládé 14 dkg
1 csipet