Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys paradicsomkrémleves kecskekrémsajttal

Currys paradicsomkrémleves kecskekrémsajttal
Currys paradicsomkrémleves kecskekrémsajttal
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű finom leves. Ízlés szerint ízesíthetjük erős paprikával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát fokhagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk, majd 1 ek olajban megdinszteljük. Megszórjuk a curryval, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a paradicsommal, és 500 ml vizzel. Felfőzzük, lefedve kb. 15 percig főzzük.
  2. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket letépkedjük, majd apróra vágjuk. A kakukkfüvet elkeverjük a citromhéjjal, lével és a maradék olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. Sóval, borssal és mézzel ízesítjük. A levest tányérokra osszuk, megszórjuk a morzsolt krémsajttal, és meglocsoljuk a fűszeres olajjal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomkrémleves, kecskesajtos paradicsomkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Fri, 2014-10-03 11:04

Nyáron készítettem, érdekes ízvilágot kapott a nem megszokott belevalóktól, de jó lett. Ráadásul jöhet minden ami erős!

196
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 3 ek
curry por 2 ek
konzerv paradicsom 900 g
víz 5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 ek
kakukkfű 6 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1 ek
krémsajt 100 g