r
Nosalty Logó

Gyors paradicsomleves Vanilili konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyors paradicsomleves Vanilili konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24316 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7666.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    4529 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2257 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 1432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6011 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a tésztát főni, amíg fő, a leves is elkészül. A hagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a passatat, a vizet, a sót és a cukrot. A bazsalikomot apróra vágjuk, és a felét hozzáadjuk. Pár levelet meghagyhatunk a díszítéshez. Aki szereti, az mindenképp szórja meg egy kis őrölt borssal is.
  3. Hagyjuk összeforrni, majd beleszórjuk a maradék bazsalikomot, és 2-3 percig még forraljuk.
  4. Forrón tálaljuk, megszórva reszelt sajttal.
  5. Jó étvágyat! (:
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7862
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Ajánló

Parmezánforgáccsal vagy más reszelt kemény sajttal az igazi.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik kedvenc gyors receptem ez a paradicsomleves. Percek alatt elkészül, és nem is kell nagyon mellette állni. Általában valamilyen különlegesebb tésztát szoktam használni hozzá: medvehagymás tészta, spenótos tönkölytészta, teljes kiőrlésű tönköly tészta, stb. Szerintem jobban passzolnak hozzá, mint a sima tészták, érdemes kipróbálni őket.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?