r
Nosalty Logó

Cukormentes túrós hasé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukormentes túrós hasé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 544 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 225 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 544 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3520.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 2171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk úgy, hogy egy könnyű élesztős tésztát kapjunk. Kezünkkel vagy dagasztógéppel dagasszuk néhány percig a tésztánkat.(Ha túl folyós a tészta még egy kis list szükséges de csak annyi hogy könnyű-lágy maradjon)
  2. Amikor elérte a megfelelő állagot, és elvált az edény falától, akkor letakarjuk és meleg helyre tesszük.
  3. Miközben kel a tésztánk, elkészítjük a túrós tölteléket, még pedig úgy, hogy a hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. (Ha túl folyósnak tűnik, akkor még egy kevés zabkorpa szükséges, ha pedig száraz, akkor még adjuk hozzá tejfölt, mert ezt igazából csak kb-ra írtam, ugyanis nem mértem pontosan.)
  4. Kb 40-45 perc alatt megkel(nem túl nagyra kel a xilit miatt,inkább az állagán érződik hogy nagyon könnyűvé válik) a tésztánk, amelyet kb fél cm vastagságúra nyújtunk. Ha azt szeretnénk hogy jobban megkeljen akkor válasszunk másfajta édesítőszert.(pl:folyékony Norbi sweet).
  5. A kinyújtott tésztából kb. 8-10 cm széles és kb. 30 cm hosszú csíkokat vágunk, a tölteléket úgy helyezzük el a tésztacsíkon, hogy kb. csak 15 cm hosszú hosszan legyen rajta, majd a másik kb 15 cm-es részt ráhajtjuk a töltelékes részre (mielőtt ráhajtanánk egy éles késsel 3-4 lyukat vágjunk a tetején keresztbe). Ezután egy villával összenyomkodjuk a tészta széleit körbe, hogy a 2 rész összeragadjon.
  6. 1 tojássárgájával lekenjük a betöltött tésztákat, kicsit még hagyjuk kelni a sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd sütőben arany színűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6939
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukormentes, szénhidrátcsökkentett liszttel készült kelt túrós hasé, -50% szénhidráttartalom!! Reggelire egy jó cappuccinóval fantasztikus kombinációt alkot!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek