adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
160 g finomliszt
-
40 g édesítőszer
-
4 ek napraforgó olaj
-
80 ml víz
-
vanília ízlés szerint
Töltelék
-
200 ml tej
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
50 ml rum
-
20 g édesítőszer
-
1 kávéskanál ételfesték
-
50 g aszalt sárgabarack
-
10 ek sárgabaracklekvár
Pudingos máz
-
100 ml tej
-
10 g édesítőszer
-
16 g pudingpor
249
Kalória
8.1g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
8g
Zsír
50.5g
Víz
144g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
44g tojás55 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
4g édesítőszer0 kcal
-
28 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Töltelék
-
20g tej11 kcal
-
5 kcal
-
5g rum12 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
12 kcal
-
56 kcal
Pudingos máz
-
10g tej6 kcal
-
1g édesítőszer0 kcal
-
2g pudingpor6 kcal
Összesen
249
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
40g édesítőszer0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
80g víz0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Töltelék
-
200g tej112 kcal
-
46 kcal
-
50g rum116 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
121 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
Pudingos máz
-
100g tej56 kcal
-
10g édesítőszer0 kcal
-
16g pudingpor61 kcal
Összesen
2487
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
31g tojás39 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
2.8g édesítőszer0 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Töltelék
-
14.1g tej8 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
3.5g rum8 kcal
-
1.4g édesítőszer0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
3.5g aszalt sárgabarack8 kcal
-
14.1g sárgabaracklekvár39 kcal
Pudingos máz
-
7.1g tej4 kcal
-
0.7g édesítőszer0 kcal
-
1.1g pudingpor4 kcal
Összesen
174
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
249
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 79.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3038.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1164 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 332.1 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 505.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 710 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 1184 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1082 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1984 micro
Összesen
2487
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
174
kcal
Elkészítés
Piskóta
- A hozzávalókból alap piskótát sütünk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az édesítő 2/3-val habbá verjük.
- A sárgákat a maradék édesítővel kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, a vizet és a lisztet apránként.
- Óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét. Tepsibe simítjuk, megsütjük.
Töltelék
- A piskótát 2 részbe osztjuk, az egyik rész nagyobb legyen, a harmadikból lesz a töltelék.
- A nagyobb részt kettévágjuk, az egyik felét megkenjük lekvárral.
- A harmadik részt elmorzsoljuk az összeforralt sziruppal, belekockázzuk az aszalt sárgabarackot.
- Alaposan az egyik psikóta tetejére nyomjuk, rátesszük a másik piskótát, pihentetjük hűtőben.
Pudingos máz
- A pudingot megfőzzük, a sütemény tetejére simítjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 p
- Sütés ideje: 15 p
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
Elég megosztó sütemény, de én nagyon szeretem. Viszont a mazsolát és a cukros fondán tetőt nem igazán, ezért dolgoztam át ezt a klasszikus receptet. Mindenkinél nagy sikert aratott. FInom, nem túl édes, a lekvártól savanykás.