r
Nosalty Logó

Csokikupola

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csokikupola
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 1191 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 7135 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 368 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1191 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    487.1 g
  • Telített zsírsav
    295 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6187.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    2636 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    706 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3160 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 7135 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A lisztet, a kakaóport, az étkezési keményítőt, valamint a sütőport összekeverjük, és átszitáljuk.
  2. A tojások sárgájához adjuk a vizet, és kézi robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük habbá verni, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
  3. Ezután következik a lágy vaj, valamint a lisztes-kakaós keverék. A tojások fehérjét fénylő, kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. A masszát egy kivajazott tortaformába simítjuk (22 cm átmérőjű). Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész, deszkára borítjuk, és ha kihűlt, két lappá vágjuk.

krémhez

  1. A tejszínt felforraljuk. Ezután kevergetve beleolvasztjuk a darabokra tördelt tortabevonót. Hideg helyen jól kihűtjük.
  2. A vajat egy tálkában habosra keverjük, és félretesszük.
  3. Amikor már teljesen hideg a tejszínes krém, kézi robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük keverni. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a krém elkezd világosodni. Teljesen egynemű, habos krémet kell kapnunk. Ezután belekeverjük a fahéjat és a vajat.
  4. Egy bármilyen félgömb alakú edényt, melynek űrtartalma kb. 2 l-es, kibélelünk frissen tartó fóliával (folpack). Ebbe simítjuk a krém felét. Megnézzük, milyen átmérőjű piskótalapra lesz szükségünk. Ez egy kistányér nagyságú lesz! A tányérkát rátesszük az egyik piskótalapra, és késsel körül vágjuk. Ezt ráhelyezzük a krémre. Rányomkodjuk, és meglocsoljuk 2 kanál rummal és feketekávéval. Rásimítjuk a maradék krémet, és befedjük a másik piskótalappal, amit szintén meglocsolunk rummal és kávéval.
  5. A fólia kilógó részét ráhajtjuk a piskótára, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

tetejére

  1. Másnap a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval.
  2. Egy nagyobb tálra borítjuk a tortát. Lehúzzuk róla a fóliát, és tejszínhabbal bevonjuk. Megszórjuk csokoládéforgáccsal és kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4036
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 02.

Receptkategóriák

Csokikupola
Lizinka_ 559 recept

Ez egy nagyon régi újságból való recept, amit édesanyám őrizgetett a receptgyűjteményes könyvében. Úgy gondoltam, ezt készítem el az ünnepekre. Jónak bizonyult a választás, mert valóságos cukrászati remekmű lett belőle!

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek