r
Nosalty Logó

Barackos bomba 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos bomba 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 447 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 3580 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 214 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 447 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921.6 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.7 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1305 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2223 micro
Összesen 3580 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Piskótát készítünk a szokásos módon, a fehérjét habbá verjük, bele kanalanként a cukor, egyesével a tojások sárgája, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, kb. 10-15 percige sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, melegen óvatosan feltekerjük, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
  3. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és visszatekerjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük.
  5. A túrót, citromhéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. Tovább verjük még egy percig. Végül hozzáadjuk a cukrot és óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínt is. Beleszórjuk a csokidarabkákat is.
  6. A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  7. Egy tálat kibélelünk folpackkal, belehelyezzük a piskóta szeleteket, beleöntjük a krémet, és a tetejét (ami az alja lesz) befedjük a szeletelt barackokkal.
  8. Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor ráhelyezünk egy tányért és óvatosan kiborítjuk, levesszük róla a folpackot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 42455
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs különösebb története, anyukám szülinapjára készült a torta. Régóta szerettem volna ilyen piskótatekercses bombát csinálni, úgyhogy ez lett belőle.

Hozzászólások

Bodrasz

Kedves Katika! Nagyon klassz a recepted, mára elkészítettem a párom névnapjára, és még az Anyósom is odáig volt érte!!Csak annyit tennék hozzá, hogy az én tálamba nem lett volna elég magas a töltelék ebben az arányban, hogy elérjen a piskótáig, úgyhogy én még1 tejszínt+egy zselatin fixet tettem bele.(Egy éjszakát a h?t?ben volt, és így nagyon klasszul megdermedt.) A maradék néhány szelet piskóta pedig pont elég volt arra, hogy a tetejére (aljára) is kerüljön, így az teljesen körbevette a tölteléket :-)! Szerettem volna megörökíteni a családi képek közé, de mire odaáig jutottam, hogy le tudtam volna fotózni a remekm?vet, addigra csak az én 1 szeletem maradt :-)!!! Még egyszer köszi, családi kedvenc lett!:-D:-D

Törölt felhasználó

Kedves Bodrasz! Köszönöm, hogy megosztottad a sikeredet, és annak meg aztán pláne örülök, hogy még a Drága Anyós is elismer?en nyalta az ujjait! :) További hasonló sikereket kívánok! :D Kati

Csizmazia Mária

Én ezt hasonlóan készítem, csak rakok bele apróra vágott ?szibarack bef?ttet, vagy más gyümölcsöt és annak levében készítem a zselatint, a többi hasonló, és eddig még csak sikert arattam vele, és a lekvár mindig a gyümölcsnek megfelel?, amit természetesen magam f?zök. Próbáljátok ki, biztos a siker.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!