r
Nosalty Logó

Cukormentes almás-zabkekszes morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gullon
Cukormentes almás-zabkekszes morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a zabpelyhes kekszmorzsa

az almás keverék

Összesen 617 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a zabpelyhes kekszmorzsa

az almás keverék

Összesen 3709 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a zabpelyhes kekszmorzsa

az almás keverék

Összesen 220 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 617 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3709 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

a zabpelyhes kekszmorzsa

az almás keverék

Elkészítés

a zabpelyhes kekszmorzsa

  1. A kekszes morzsa alapanyagait a vaj kivételével egy késes robotgépbe tesszük, és összedaráljuk. Amikor már egynemű, jöhet hozzá a vaj, és azzal is összedolgozzuk. Akkor jó, ha vizeshomok-szerű az állaga, és picit formázható.
  2. Az almákat és a körtéket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a többi alapanyaggal: a citromlével, a fűszerekkel, a rummal.
  3. A gyümölcs édességétől függően adjunk hozzá 1-2 kanál édesítőszert. majd keverjünk hozzá két kanál lisztet is - ez fogja picit besűrűsíteni.
  4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk-kilisztezünk, és belekanalazzuk az almás keveréket. Elegyengetjük, majd ráhalmozzuk a kekszmorzsát.
  5. Az egészet 185°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 35-40 perc alatt készre sütjük. Sütőtől függően érdemes lehet a sütés első felében alufóliával letakarni, hogy az alma tökéletesre süljön. Akkor van kész, amikor a kekszmorzsa aranybarna, az almás réteg pedig oldalt fel-felbugyog alatta.
  6. Hagyjuk egy picit hűlni, majd tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 174
  • Össznézettség: 14406
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 04.

Receptkategóriák

A világ egyik legegyszerűbb édessége a morzsasüti, ráadásul gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni. Mi most a szezonhoz igazodva almát és körtét használtunk, amit a kekszhez darált törökmogyoró és a gyümölcshöz kevert kevéske rum varázsol nagyon izgalmassá és ízessé. 

Hozzávalók

a zabpelyhes kekszmorzsa

az almás keverék

Címlapról ajánljuk

További cikkek