Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-diós morzsasüti

Meggyes-diós morzsasüti
Meggyes-diós morzsasüti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc sütim a morzsasüti. Rendkívül egyszerű összeállítani, és sokféle módon variálható. Ez most egy meggyes-diós verzió. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint felolvasztjuk, és összekeverjük a liszttel és cukorral. Tényleg csak keverjük, és nem gyúrjuk, hogy állaga morzsalékos maradjon.
  2. A tészta 2/3 részét egy pite vagy tortaforma aljára szórjuk.
  3. A meggyet összekeverjük a cukor másik felével, a gyömbérrel, dióval és fahéjjal. A tészta tetejére halmozzuk, majd rászórjuk a maradék tésztát is.
  4. A sütit 180 fokon sütjük, amíg teteje meg nem pirul.
  5. Hagyjuk langyosra hűlni, és már kanalazhatjuk is. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 325
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes morzsás sütemény, meggyes-diós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

762
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
cukor 3 ek
meggy 30 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 3 ek
gyömbérpor 0 ízlés szerint
dió 3 marék