r
Nosalty Logó

Fahéjas-szilvás morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szofika
Fahéjas-szilvás morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3772 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1734 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2292 micro
  • β-crypt
    197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 3772 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Kis kockákra vágjuk. Megszórjuk 4 ek cukorral, a fűszerekkel, és állni hagyjuk egy tálban, amíg a tésztát elkészítjük.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet a cukorral, és a jéghideg vajat kis kockákra vágva hozzáadjuk. Addig morzsoljuk a tésztát, amíg zsemlemorzsa-szerű állaga nem lesz. Nem kell összegyúrni, nem kell, hogy összeálljon.
  3. A lecukrozott szilvát a pitetál aljába helyezzük, majd rászórjuk a morzsát.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 59916
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Ajánló

Egy pohár forralt bor mellé őszi-téli estéken kiváló desszert. Akár 1 dl vörösborral meg is locsolhatjuk a szilvát. Érdemes barna nádcukorral készíteni, az jobban karamellizálódik, mint a finomított cukor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-szilvás morzsasüti
Szofika 104 recept

Tegnap eljött Jucika barátnőm ételfotózni. Én főzni tudok, ő fotózni. Jó párost alkottunk a Druszámmal.:) Miután az első adag sütit lefotóztuk, kérdezte, ettem-e már crumble-t. Hát én bizony nem ettem, ő meg imádja. Google, receptkeresés, irány a sarki kisboltba szilváért, és gyorsan összedobtuk a crumble-t. Imádtuk. Tejszínnel vagy vaníliasodóval, neadjisten vaníliafagyival még tökéletesebb lett volna. További képek itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk