Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukor- és gluténmentes mogyorós répatorta kávékrémmel

Cukor- és gluténmentes mogyorós répatorta kávékrémmel
Cukor- és gluténmentes mogyorós répatorta kávékrémmel
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna kicsit egészségesebben elkészíteni az egyik kedvenc édességemet. Bár az így elkészült mű nem fogyókúrás -hiszen a mogyorónak és a mascarponénak nagy a kalóriatartalma- ezt a sütit cukorbetegek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Elkészítése nagyon könnyű, és miközben sül a sütőben, fenséges mogyoróillat járja be a lakást.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A megtisztított répát és pörkölt mogyorót aprítógépben finomra aprítjuk. Akinek nincsen aprítógépe, a répát finom reszelőn lereszeli, a mogyorót diódarálón ledarálja.
  2. A xilitet habosra keverjük a 4 tojássárgájával, majd a xilites tojáshoz keverjük a reszelt répát, mogyorót, mazsolát, lisztet, rumot, sütőport, szódabikarbónát, citrom lereszelt héját és levét, majd végül a 4 tojás keményre vert habját.
  3. A masszát kilisztezett őzgerincformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
  4. Tűpróba után rácsra borítjuk, és csak miután teljesen kihűlt, tesszük hozzá a krémet. Ugyanakkor a krém hozzáadása nem kötelező. A répatorta már ebben a fázisban is nagyon finom és teljes desszert.

Krém

  1. A mascarponét összekeverjük az instant cikóriakávéval és canderellel. Az arányok nincsenek kőbe vésve. Aki kávésabban, édesebben szereti, szíve szerint tegyen többet a krémbe a megadott adagokból.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 522
elküldve: 5
receptkönyvben: 323
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kaporka2011

Mióta szakács: 2014.06.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes répatorta mascarponés krémmel, diétás kávés-mascarponekrémes répatorta, sárgarépa torta mascarponés krémmel cukor nélkül

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Thu, 2015-06-25 10:26

Ha jól látom, akkor ez inkább a 30 centis veknisütőben készülhetett (vagy pástétomformának is szokták hívni), ugye?

349
sárgarépa 30 dkg
törökmogyoró 30 dkg
tojás 4 db
xilit 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
rizsliszt 6 dkg
mazsola 6 dkg
sütőpor 1 teáskanál
rum 1 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
mascarpone 25 dkg
instant kávé 7 teáskanál
édesítőszer 7 teáskanál