r
Nosalty Logó

Cukkinis lepény Zsuzsamamától

Zsuzsamama56
Cukkinis lepény Zsuzsamamától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

485
Kalória
13.2g
Fehérje
24g
Szénhidrát
39.5g
Zsír
180.4g
Víz
141.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4394.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    2469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    721.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4479 micro
Összesen 1938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A kevés vajon megpároljuk a felkockázott hagymát és a fokhagymát, majd félretesszük. A burgonyát kevés sós vízben előfőzzük. Ha megpuhult, reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
  2. A cukkinit meghámozzuk, majd elvágjuk, és reszeljük le a magháza körül. A többit dobjuk el.
  3. A cukkinihez adjuk a burgonyát, a párolt hagymákat, sót, borsot, kakukkfüvet, petrezselymet, mogyorót, és egy kanállal keverjük össze.
  4. Kenjünk ki egy 23 cm-es tortaformát vajjal és morzsával szórjuk meg. A masszát terítsük el benne. A tejszínt a tojással csipet sóval villával felkeverjük és ráöntjük a tetejére.
  5. A mozzarellát reszeljük le, és szórjuk meg a tetejét vele. 200 fokon előmelegítjük a sütőt és 180 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Már nem emlékszem, honnét származik a recept, de mivel van elég cukkinim, nagyon jónak találtam, hogy megsüssem ezt a nagyon egészséges zöldséges lepényt.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...