r
Nosalty Logó

Cukkinis-hagymás csirkemáj

Gizi
Cukkinis-hagymás csirkemáj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

345
Kalória
22.6g
Fehérje
15.4g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
355.3g
Víz
411.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3720 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    5292 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    710.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7684 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1483 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7439 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2902 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    10584 micro
Összesen 691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.
  3. Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.
  4. Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.
  5. Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk, nehogy túlsüssük, mert kemény lesz)
  6. Közben készítsünk ízlés szerint köretet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...