r
Nosalty Logó

Majorannás csirkemáj, párolt hagymás krumplival, répával

Ilda
Majorannás csirkemáj, párolt hagymás krumplival, répával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemáj

A köretek

797
Kalória
40g
Fehérje
64.7g
Szénhidrát
42g
Zsír
441.6g
Víz
487.4g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemáj

A köretek

Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemáj

A köretek

Összesen 3188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemáj

A köretek

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    441.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4575 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4122 micro
  • α-karotin
    1870 micro
  • β-karotin
    4498 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    51 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.9 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7224 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2865 mg
  • Nátrium
    3135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    258.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1766.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18301 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3177 micro
  • Kolin:
    1309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16487 micro
  • α-karotin
    7482 micro
  • β-karotin
    17991 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 3188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

A csirkemáj

  1. A májat megtisztítjuk, ahogy azt nagyanyáink is tették. A szeletelt baconbe tekerjük a májdarabokat, és tepsibe sorban lerakjuk. Ízlés szerint megborsozzuk, lehet sózni is valamelyest, de nem szükséges, hiszen a baconnek intenzív az íze, és emiatt az olaj sem szükséges rá, de ha mégis, csak pár csepp elég.
  2. A tepsiben levő tekercsek közé 6 gerezd fokhagymát beleteszünk egészben, majd a majorannával egyenletesen beszórjuk, szinte lepje el. Közepes hőfokon sütőben megsütjük, kb. 20-30 perc, hogy a szalonna is megpiruljon.

A köretek

  1. Amíg a máj sül, addig a vöröshagymát is, a krumplit is apró kockára vágjuk. A hagymát az olajon (lehet más olajon is) rövid ideig sütjük egy magasabb falú serpenyőben, majdnem üvegesre. Ekkor beletesszük az apró kockára vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt - többször megkeverve - pároljuk. Amikor a krumpli már majdnem puha, a maradék fokhagymát ráaprítjuk, és azzal együtt készre pároljuk.
  2. Amíg sül a máj, és párolódik a krumpli, addig van közben idő a sárgarépákat megpucolni, majd ahogy a húslevesbe rakjuk, hasábokra vágni. Vízben feltesszük főni, ízesítjük a cukorral, borssal, ételízesítővel. Ebbe is rakunk fokhagymagerezdet, de ez elmaradhat.
  3. Amikor minden készre sült, főtt, tálalhatjuk. Jó étvágyat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Alkotói kedvemben voltam, és csirkemájból akartam valamit, és ez lett belőle. :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek