r
Nosalty Logó

Ördögtorta ganache krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Ördögtorta ganache krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalapokhoz

A ganache-hoz

Összesen 1583 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalapokhoz

A ganache-hoz

Összesen 6327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalapokhoz

A ganache-hoz

Összesen 347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1583 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.4 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5824.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    1926 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.1 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    630 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 6327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A tortalapokhoz

A ganache-hoz

Elkészítés

A tortalapokhoz

  1. A vizet felforraljuk, és belekeverjük a kakaóport és 10 dkg cukrot. Homogénre keverjük, majd hagyjuk hűlni.
  2. A vajat habosra kavarjuk 15 dkg cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, és azokkal is tovább verjük.
  3. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval.
  4. A tojásos keverékhez hozzáadagoljuk a kakaós vizet, majd a lisztet. Csomómentesre dolgozzuk.
  5. 2 db tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és fele-fele arányban elosztjuk bennük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A formákban hagyjuk hűlni 10 percet, majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A ganache-hoz a tejszínt felhevítjük, majd a tűzről levéve a kis darabokra tördelt csokit beleszórjuk, és addig keverjük, amíg az mind felolvad. Hagyjuk hűlni. Mikor már nem híg, rákenjük az egyik lapra, befedjük a másik lappal, majd azt is bevonjuk ezzel a mázzal.
  9. Hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 651
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 79064
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 05.

Ajánló

A tölteléke teljesen változatos, tehát a torta tésztája maga az ördögtorta, a krém lehet tetszőleges. Van, hogy nem is töltik, csak egy lapot sütnek, és csak bevonják valamilyen mázzal. Én most a ganache-t választottam, amiről csak annyit érdemes itt megjegyezni, hogy ha szép fényes mázt akarunk a torta tetejére, akkor még kicsit folyósan kell ráönteni, és szinte magától elsimul. Ha viszont dekorálni is akarunk vele, akkor hagyjuk, hogy teljesen megszilárduljon, majd habzsákkal díszíthetjük vele a torta tetejét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ördögtorta egy réges-régi amerikai sütemény. Állítólag Délről ered, de mindenütt sütik, kis különbségekkel. Pokolian csokis, csak csokiimádóknak ajánlott. De nevét mégsem erről kapta. A kakaópor előállítása régebben nem úgy történt, mint manapság. Olyan anyaggal kezelték a kakaót, amitől az mély vörösesbarna színt kapott, így a belőle készült süti is hasonló színben pompázott. Így lett az ördög eledele, vagyis devil's food cake a neve. Ma már nem ad ilyen vöröses színt a kakaó, viszont ezt a tortát szokták piros ételszínezékkel megbolondítani, hogy még ördögibb legyen. Én nem éltem ezzel a lehetőséggel, higgyétek el, így is nagyon ördögi lett. Egyszerű és finom. :) Ajánlom AzEszternek, aki az angyaltortát megosztotta velünk! :)

Hozzávalók

A tortalapokhoz

A ganache-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek