Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos csokitorta

Bazsalikomos csokitorta
Bazsalikomos csokitorta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekünk ez a legfinomabb, liszt nélkül készülő csokitorta, ami nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető, és a friss bazsalikom benne mindig meglepetésként hat a fogyasztókra, sokadik próbálkozásra találják csak el, hogy mi ez az íz a tortában :-)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládét a vajjal és az apróra vágott bazsalikomlevelekkel vízgőz fölött megolvasztjuk.
  2. Ezalatt a tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig habosítjuk, amikor a sűrű "fehér" massza a duplájára nő, belekeverjük a darált diót.
  3. A vajas, bazsalikomos olvasztott csokoládét a diós krémhez keverjük.
  4. Végül a cukor másik felével keményre vert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
  5. Kerek tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 35-40 perc).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 483
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

RFZsuzsi

Mióta szakács: 2017.06.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis torta, csokoládétorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

275
étcsokoládé 15 dkg
vaj 12.5 dkg
bazsalikom 3 teáskanál
tojás 6 db
cukor 10 dkg
dió 12 dkg