r
Nosalty Logó

Krémes spagetti carbonara

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Krémes spagetti carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 960 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 960 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 960 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 960 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit bő, enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a pancettát vékonyra vágjuk, és kis lángon kiolvasztjuk. Levesszük a tűzről.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a parmezánnal egy kisebb edényben. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk - nem forralunk. Akkor jó, ha kb. 50 fokos.
  3. Fölé tesszük a tojássárgájás kevercset, és maximum 2 percig főzzük, közben folyamatosan keverjük. Az edény alja ne érjen a vízbe, mert rántottánk lesz! Félretesszük.
  4. Az al dentére főtt spagettit lecsöpögtetjük, és a pancettához adjuk, finoman átkeverjük, hozzáadunk egy fél merőkanál főzővizet. Ha már nem forró - 1-2 perc keverés után - hozzáadjuk a tojássárgás-sajtot. Nem tesszük vissza a tűzre, mert a tojás megköt, csak 1-2 percig kevergetjük!
  5. Borsozzuk. Ha kell, sózzuk, parmezánnal megszórjuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 955
  • Össznézettség: 56515
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 02.

Ajánló

Az eredeti carbonara guancale-val készül, de sok helyen már pancettát használnak hozzá. Bármilyen füstölt szalonna megteszi, csak olyat válasszunk, ami elég zsíros, és nem enged vizet a pirításnál - mint a legtöbb bolti bacon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spagetti szénégető módra, amibe az olaszok nem tesznek tejszínt eredetileg. Hogyan lesz a csak tojássárgájából és parmezánból álló "szósz" krémes? Pont úgy, ahogy a receptben leírtuk!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek