Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinifőzelék Kisvikica konyhájából

Cukkinifőzelék Kisvikica konyhájából
Cukkinifőzelék Kisvikica konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom szokta így habarni a főzelékeket, én viszont rántást teszek mindenbe, a férjem mindkettőnk főztjét szereti, hát összehoztam a két módszert, imádja!!! Nagy sikere volt, így azóta is így főzöm.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 2 nagy cukkini
  • 1 csokor friss kapor
  • fél l tejföl
  • 1 kisebb tojás
  • 5 ek liszt
  • só, bors, paprika
  • 2 dl tej
  • 1ek olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket megpucoljuk, kimagozzuk, reszeljük.
  2. Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy kb 2 ujjnyira lepje el a víz.
  3. Sót szórunk rá és az apróra vágott kaprot, majd kis lángon odatesszük főni.
  4. Közben az olajjal és 2 ek liszttel rántást készítünk, paprikát keverünk hozzá, majd hozzákeverjük a cukkinihez.
  5. Míg fő a főzelékünk, addig elkészítjük a habarást is:
  6. A maradék 3 ek lisztet csomómentesre keverjük a tojással és a tejföllel, majd ha már jól elkeveredett, akkor merünk bele egy keveset a forró főzelékből, hogy hőkiegyenlítsünk.
  7. Ezután behabarjuk a főzeléket, hozzáadjuk a tejet, és ízesítjük.
  8. Ha felforrt, kész is.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 614
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisvikica

Mióta szakács: 2012.09.20.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

anyósom ihlette cukkinifőzelék, rántásos habarásos főzelék, kapros főzelék cukkiniből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!