Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinifőzelék lisztmentesen

Cukkinifőzelék lisztmentesen
Cukkinifőzelék lisztmentesen
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem szerettem a tökfőzeléket, de a Bűvös Szakács receptje megváltoztatta az álláspontomat!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral és két evőkanál sűrűségűre visszaforraljuk.
  2. Hozzáadjuk az alaplevet, és az egyharmadára visszaforraljuk.
  3. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejet, valamint a tejszínt, és alacsony lángon visszatesszük a tűzre. Fontos, hogy ne forraljuk, csak melegítsük, így sűrítsük 30 percig.
  4. Közben a cukkiniket megmossuk és legyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, majd jól elkeverjük. 10 percig félretesszük.
  5. A besűrített mártást botmixerrel összeturmixoljuk és átszűrjük, majd visszatesszük melegedni. Hozzáadjuk a kinyomkodott tököt, és 2-3 percig a forró mártásban hagyjuk állni, majd azonnal, friss kaporral megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 305
össznézettség: 97 237
elküldve: 12
receptkönyvben: 998
elkészítve: 40/40
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: főzelékek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

liszt nélküli cukkinifőzelék, kapros cukkinifőzelék

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Taju
Taju Mon, 2015-06-29 18:07

Az én gyerekeim imádják a tökfőzeléket... :) Gyakran idézett párbeszéd a konyhában: - Anya, mit főzöl ma ebédre? - Babfőzeléket/Tökfőzeléket/stb. - Végre főzelék! :)
Ezt a cukkínisat/set is ki fogom próbálni.

Sztrájk
Sztrájk / Sztrájk Sun, 2014-06-08 15:08

Volt itthon cukkini, maradek feherbor is, gyorsan meg is foztem. Zellerzoldjet dobaltam ra talalaskor. Jo lett. Valoban kellemes recept.

Tudja, kedves Fiatalur, ha egy atlagember nem tud hajat vagni az nem baj, de ha a fodrasz se tud az komoly problema. Ha egy haziasszony ordito helyesirasi hibat kovet el akkor vallat vonok, ha egy olyan ember aki cikkeket ir akkor osszevonom a szemoldokom. Cukrot, nem cukort.

De a recept tenyleg jo.

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Sun, 2014-06-08 18:10

Kedves Sztrájk,

Én ezt inkább elírásnak nevezném, mintsem helyesírási hibának. De bárhogyan is hívjuk, javítottam.

Köszönöm,
ízHUSZÁR

313
vaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fehérbor 1 dl
tej 2 dl
habtejszín 2 dl
zöldség alaplé 2 dl
kapor 1 szál
cukkini 3 közepes db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
fehérborecet 3 ek