Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkini-burgonya curry

Cukkini-burgonya curry
Cukkini-burgonya curry
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az indiai zöldséges főételeket, mert a csodás fűszerezésnek köszönhetően végtelen változatosságot mutatnak. Hazaérkezve a bio piacról, a szezonnak megfelelően vásárolt alapanyagokat megnézve az ebéd választásom ma egy cukkinis burgonyás curry-re esett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha szereted a tejterméket, és valami igazán finomat szeretnél, a végén egy 1/2 csésze tejszínnel ízesítheted. Én ma tejszín nélkül készítettem.
Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatod.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kis darabokra. A cukkinit is mossuk meg és vágjuk fel picit nagyobb darabokra.
  2. Hevítsük fel a ghít egy edényben, majd tegyük bele a fekete mustármagot - a legjobb ha letakarjuk, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből. Húzzuk le a tűzről picit az edényt, amíg pattog a mustármag, majd adjuk hozzá a többi fűszert, és keverjük el, hogy picit piruljanak. Majd tegyük hozzá a zöldségeket, a sót és egy kis vizet, majd pároljuk puhára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

zöldséges curry, cukkinis krumplis egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

111
burgonya 4 db
cukkini 3 közepes db
ghee 1 ek
mustármag 1 tk
római kömény 1 teáskanál
gyömbérpor 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
0 ízlés szerint