Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupatöltelék bejgli cukormentesen

Csupatöltelék bejgli cukormentesen
Csupatöltelék bejgli cukormentesen
63 perc / előkészület: 40 perc főzés: 8 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az imádott, régi receptet kicsit megreformálva és újragondolva megszületett ez a modern, egészséges változat. A Férj észre se vette, hogy nem a régi, cukros-lisztes verziót falja.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztő felfuttatjuk a langyos tejben (ha nem elég friss az élesztő, akkor kell bele egy csipet cukor is, hogy felfusson).
  2. Liszteket egy tálba kimérjük, hozzátesszük a por eritritet, fontos, hogy por legyen (helyettesíthető sima porcukorral), a hideg zsírt és vajat, a tejfölt, majd a tojássárgáját. A fehérje marad a kenéshez.
  3. Összegyúrjuk, egy puha, lágy tésztát kell kapnunk, majd hűtőbe tesszük Nem kell keleszteni!

Töltelék

  1. A mákot, a mazsolát és az eriritet (vagy sima fehér cukrot) + citrom reszelt héját és a leve felét egy lábosba tesszük, és felöntjük a tejjel.
  2. Feltesszük főni, kavargassuk, mert hamar odakap. Akkor jó az állaga, ha kivesszük a fakanalat, nem folyik le róla.
  3. Ha kész, félretesszük hűlni. Meg kell várni, míg teljesen kihűl, különben forrón "megfőzi" a tésztát, és kiszakad.

Összeállítás

  1. Ha kihűlt a töltelék, kivesszük a hűtőből a tésztát, és 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk mindkettőt fél ujjnyi vastagra.
  2. A kinyújtott tésztákon eloszlatjuk a tölteléket fele-fele arányban. Vizes kézzel könnyebb eloszlatni egyenletesen. A széleknél 2-2 cm hagyjunk ki, amikor eloszlatjuk a tölteléket, ezt a részt ráhajtjuk, hogy ne folyjon ki oldalt, majd feltekerjük.
  3. Lekenjük a fehérjével, és előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 74
össznézettség: 3 184
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivuc

Mióta szakács: 2014.07.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
diéta: cukormentes
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos bejgli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katka69
katka69 Fri, 2018-11-30 09:19

Szia! Csak jó tanácsként írom, hogy először sárgájával kell lekenni a tésztát. Ha megszáradt, utána lehet a fehérjével. Így fog süléskor márványos lenni.

637
finomliszt 30 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 ek
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1.5 dl
erythritol 2 ek
margarin 5 dkg
sertészsír 5 dkg
mák 20 dkg
erythritol 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék
tej 1.5 dl