r
Nosalty Logó

Csuka vele sült körettel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Häxa
Csuka vele sült körettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 310 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 310 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2542.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    11809 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat beirdaljuk, egy félbevágott citrommal átdörzsöljük, sóval-borssal-fokhagymával fűszerezzük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, egyforma vékony szeletekre vágjuk.
  3. Az otthon fellelhető legnagyobb tepsit sütőpapírral kibéleljük - elsősorban a mosogatás megkönnyítése céljából - pici olajat löttyintünk rá, középre helyezzük a halat, köré a zöldségeket, melyeket kakukkfűvel és sóval ízesítünk. A tetejére is csorgatunk egy kevés olajat és a bort is.
  4. Fóliával lefedve sütjük kb fél óráig, majd fólia nélkül, amíg megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24360
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

Ha már kinyitottunk miatta egy üveg jó fehérbort, a maradékot mindenképp fogyasszuk hozzá egészséggel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha a párom csukát hoz haza, általában így készítjük el, mert egyszerű és ízletes. Egyébként bármilyen hallal működik, a fűszerezést is lehet ízlés szerint variálni, aki szereti a bolti fűszerkeveréket, akár azzal is. A zöldségek is aszerint változhatnak, mi van otthon, vagy mit kíván a szervezetünk. Szóval ez inkább csak ötlet.

Hozzászólások (4)

Marti48

Kedves Papillon, csodas recept, köszönöm a megosztast! Sajnos itt (münchen) nem igen kaphato csuka, harcsa egyben - csak filezett formaban. Mint irod, barmely halat fel lehet dolgozni - igy itt maradna a ponty. Gondolom, ezzel is erdemes lesz kiprobalni. :) Üdvözlettel, Marti

Häxa

Kedves Marti, örülök, hogy tetszik a recept. Kèszìtheted filèb?l is, de ha pontyot vagy màs növènyev? halat vàlasztasz, picit er?sebben f?szerezd. Ès liebe Grüße nach München :-)

Marti48

Danke, liebe Panka! Kiprobalom mindenkeppen, nagyon tetszik! Ebenfalls liebe Grüße! Marti :)

Törölt felhasználó

A recept tetszik, de volna egy kiegészít?m. Sokszor sütöttem már csukát és az a tapasztalatom, hogy nem tanácsos beirdalni. Mint tudjuk a csukában nagyon sok az apró szálka. Irdaláskor ezeket még sokkal jobban elaprózzuk és így az apró darabkákat nagyon macera megtalálni. Ha nem irdaljuk akkor pedig 1,5-2 kg csukát már nem igen tudja átjárni a f?szer amivel bekentük. Tehát én így csinálom: Méretét? függ?en IRDALÁS NÉLKÜL fólia alatt kb. 30 pecig sütöm. Kiveszem leveszem róla a fóliát, majd a halat hosszában felébe vágom. B?rével lefelé fordítva visszateszem a tepsibe, jól bekenem a kicsurgott f?szerekkel, majd visszateszem és még 10-15 percig sütöm. Mint tudjuk a sült csuka húsát szép foszlányokban le tudjuk fejteni és így könnyen megtaláljuk az egészben marad szálkákat. Akinek kedve van hozzá próbálja ki és sokkal kevesebbet fog verg?dni az Y-os szálkákkal. Üdvözlettel, Fedor

Estudante

Ez így olyan, mint 1 fosszília :) de azért jó lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek