Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csuka vele sült körettel

Csuka vele sült körettel
Csuka vele sült körettel
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a párom csukát hoz haza, általában így készítjük el, mert egyszerű és ízletes. Egyébként bármilyen hallal működik, a fűszerezést is lehet ízlés szerint variálni, aki szereti a bolti fűszerkeveréket, akár azzal is. A zöldségek is aszerint változhatnak, mi van otthon, vagy mit kíván a szervezetünk. Szóval ez inkább csak ötlet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha már kinyitottunk miatta egy üveg jó fehérbort, a maradékot mindenképp fogyasszuk hozzá egészséggel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat beirdaljuk, egy félbevágott citrommal átdörzsöljük, sóval-borssal-fokhagymával fűszerezzük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, egyforma vékony szeletekre vágjuk.
  3. Az otthon fellelhető legnagyobb tepsit sütőpapírral kibéleljük - elsősorban a mosogatás megkönnyítése céljából - pici olajat löttyintünk rá, középre helyezzük a halat, köré a zöldségeket, melyeket kakukkfűvel és sóval ízesítünk. A tetejére is csorgatunk egy kevés olajat és a bort is.
  4. Fóliával lefedve sütjük kb fél óráig, majd fólia nélkül, amíg megpirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 20 409
elküldve: 3
receptkönyvben: 41
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csuka zöldségekkel sütve, zöldséges fűszeres csuka, tepsis csuka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fedor
fedor Fri, 2016-02-05 02:34

A recept tetszik, de volna egy kiegészítőm. Sokszor sütöttem már csukát és az a tapasztalatom, hogy nem tanácsos beirdalni. Mint tudjuk a csukában nagyon sok az apró szálka. Irdaláskor ezeket még sokkal jobban elaprózzuk és így az apró darabkákat nagyon macera megtalálni. Ha nem irdaljuk akkor pedig 1,5-2 kg csukát már nem igen tudja átjárni a fűszer amivel bekentük. Tehát én így csinálom: Méretétő függően IRDALÁS NÉLKÜL fólia alatt kb. 30 pecig sütöm. Kiveszem leveszem róla a fóliát, majd a halat hosszában felébe vágom. Bőrével lefelé fordítva visszateszem a tepsibe, jól bekenem a kicsurgott fűszerekkel, majd visszateszem és még 10-15 percig sütöm. Mint tudjuk a sült csuka húsát szép foszlányokban le tudjuk fejteni és így könnyen megtaláljuk az egészben marad szálkákat.
Akinek kedve van hozzá próbálja ki és sokkal kevesebbet fog vergődni az Y-os szálkákkal.
Üdvözlettel, Fedor

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-01-13 20:42

Danke, liebe Panka!

Kiprobalom mindenkeppen, nagyon tetszik!

Ebenfalls liebe Grüße!
Marti :)

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-01-13 19:50

Kedves Papillon, csodas recept, köszönöm a megosztast! Sajnos itt (münchen) nem igen kaphato csuka, harcsa egyben - csak filezett formaban. Mint irod, barmely halat fel lehet dolgozni - igy itt maradna a ponty. Gondolom, ezzel is erdemes lesz kiprobalni. :)

Üdvözlettel, Marti

Ppanka
Papillon / Ppanka Mon, 2014-01-13 20:07

Kedves Marti, örülök, hogy tetszik a recept. Kèszìtheted filèből is, de ha pontyot vagy màs növènyevő halat vàlasztasz, picit erősebben fűszerezd. Ès liebe Grüße nach München :-)

310
csuka 70 dkg
burgonya 7 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
citrom 1 db
fokhagymapor 1 kk
fehérbor 0.5 dl