r
Nosalty Logó

Könnyű habos kocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Könnyű habos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 805 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3215 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 248 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 805 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    145 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2413.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 3215 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy ek vízzel kemény habbá verjük.
  3. Kanalanként belekeverjük a cukrot.
  4. Hozzáadjuk a sárgákat, és tovább kevertetjük.
  5. Belekeverjük a kakaóport, a pudingport. Végül belekeverjük a sót, szódabikarbónát és a lisztet.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  7. Ha megsült, levesszük róla a papírt, és ha kihűlt, kettévágjuk.
  8. Krém elkészítése:
  9. A tejszínt a cukorral habbá verjük.
  10. Belekeverjük a zseléfixet, és nagyon kemény habot verünk.
  11. Összeállítás:
  12. A piskótát kettévágjuk, és jól megkenjük áfonyadzsemmel. A dzsem fölé kenjük a hab 2/3-át.
  13. Befedjük a tészta másik felével. A maradék habot a tetejére simítjuk.
  14. Kockákra vágjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 85399
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon gyorsan és könnyen készíthető, szuper finom süti. Valentin napra találtuk ki a lányommal. Csak valami egyszerűt akartunk az otthon fellelhető hozzávalókból.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Semmi gond:) Csak tudd, hogy egy tavaszi "adjukleafelesleget" próbálkozásomat teszed tönkre a guszta sütikkel:) Kata

Törölt felhasználó

Bocsánat nem volt szándékos! Ígérem fincsi guszta sali lesz a következ? b?nözni való!

Törölt felhasználó

Ha rózsaszín? Hulala tejszínt vesztek akkor nem kell bele se zseléfix se cukor. Csak keményre felverni és napokig is szelhet? a süti már ha kitart addig:) Én csak ezt a tejszínt használom minden sütimbe

Törölt felhasználó

Legutóbb MEGGLE tejszínt vettem, fele áron mint a Hulala, és abba sem kellett semmi, az is olyan kemény lett mint a beton.Rózsaszín Hulalát még nem láttam, de ha beleakadok kipróbálom, mert itt az epres habos id?szak. Köszi a tippet! Marika

Törölt felhasználó

Kedves Mária! Délután valami nagyon édes és könny? sütire vágytam. A te sütid mellett döntöttem éppen most készítem, majd jelzem milyen lett.

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet!!! Annyira, de annyira finom!!! Imádom!!! Már torta formában is elkészült párszor, a tejszínt megszínezve mindenféle szín?re!!! Mindig tuti siker!!!! Ma is ez lesz! Bár valahogy nekem másnap a "maradék" ízlik a legjobban ;)

lilibe

A hulala nem tejszín, hanem cukrászhab... a tejszín nem növényi anyag...

lilibe

de pesze attól még biztosan finom, ki is fogom próbálni...:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?