Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű habos kocka

Könnyű habos kocka
Könnyű habos kocka
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan és könnyen készíthető, szuper finom süti. Valentin napra találtuk ki a lányommal. Csak valami egyszerűt akartunk az otthon fellelhető hozzávalókból.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy ek vízzel kemény habbá verjük.
  2. Kanalanként belekeverjük a cukrot.
  3. Hozzáadjuk a sárgákat, és tovább kevertetjük.
  4. Belekeverjük a kakaóport, a pudingport. Végül belekeverjük a sót, szódabikarbónát és a lisztet.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha megsült, levesszük róla a papírt, és ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém elkészítése:


  1. A tejszínt a cukorral habbá verjük.
  2. Belekeverjük a zseléfixet, és nagyon kemény habot verünk.

Összeállítás:


  1. A piskótát kettévágjuk, és jól megkenjük áfonyadzsemmel. A dzsem fölé kenjük a hab 2/3-át.
  2. Befedjük a tészta másik felével. A maradék habot a tetejére simítjuk.
  3. Kockákra vágjuk, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 84 183
elküldve: 5
receptkönyvben: 1 102
elkészítve: 8/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós piskótakocka áfonyadzsemmel és tejszínhabbal, tejszínes-áfonyadzsemes sütemény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Sun, 2014-04-06 19:36

de pesze attól még biztosan finom, ki is fogom próbálni...:-)

lilibe
lilibe Sun, 2014-04-06 19:32

A hulala nem tejszín, hanem cukrászhab... a tejszín nem növényi anyag...

Sunshinebabe
Sunshinebabe Sun, 2013-06-02 12:57

Köszönöm a receptet!!! Annyira, de annyira finom!!! Imádom!!! Már torta formában is elkészült párszor, a tejszínt megszínezve mindenféle színűre!!! Mindig tuti siker!!!! Ma is ez lesz!
Bár valahogy nekem másnap a "maradék" ízlik a legjobban ;)

ancika1972
ancsi / ancika1972 Fri, 2011-04-01 14:35

Kedves Mária! Délután valami nagyon édes és könnyű sütire vágytam. A te sütid mellett döntöttem éppen most készítem, majd jelzem milyen lett.

ancsika 0801
ancsika 0801 Sun, 2010-05-30 18:24

Ha rózsaszínű Hulala tejszínt vesztek akkor nem kell bele se zseléfix se cukor.
Csak keményre felverni és napokig is szelhető a süti már ha kitart addig:)
Én csak ezt a tejszínt használom minden sütimbe

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2010-05-31 11:07

Legutóbb MEGGLE tejszínt vettem, fele áron mint a Hulala, és abba sem kellett semmi, az is olyan kemény lett mint a beton.Rózsaszín Hulalát még nem láttam, de ha beleakadok kipróbálom, mert itt az epres habos időszak.
Köszi a tippet! Marika

rizsa
rizsa Mon, 2010-02-22 12:57

Semmi gond:) Csak tudd, hogy egy tavaszi "adjukleafelesleget" próbálkozásomat teszed tönkre a guszta sütikkel:)

Kata

802
tojás 6 db
csokoládés pudingpor 1 csomag
cukor 12 ek
finomliszt 3 evőkanál
rétesliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 késhegynyi
víz 1 ek
növényi habtejszín 0.5 l
vaníliás cukor 3 csomag
zselatinfix 1 csomag
áfonyadzsem 15 dkg