Nosalty Logó

Csörögefánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csörögefánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 1440 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 5760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 544 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1440 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    478.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 5760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 544 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a porcukorral és a tejföllel kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót.
  3. Az anyagokat jól összegyúrjuk.
  4. 30 percig hideg helyen pihentetjük.
  5. Lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk.
  6. Derelyevágóval csíkokra vágjuk.
  7. Összecsomózgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ha megpirul, az alsó fele átfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. (1 fánk kb. 4 percig sül.)
  8. Forrón meghintjük porcukorral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 166164
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 01.

Ajánló

Forrón és hidegen egyaránt finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető ez a süti. Nem győz sülni, mert az ember csak eszi, eszi, eszi...   Bárkinek bármikor elkészíthető. Farsang tájékán különösen időszerű.         

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Igen !!! Ez pont olyan, mint anyukám her?kéje :)

Törölt felhasználó

Kedves Manka! Köszönöm a dícséretet, nálunk a Rábaközben "csöröge"és imádja mindenki.Üdv Marika

Törölt felhasználó

Hello, ez nagyon jó, én megtöltöttem szilvalekvárral és úgy sütöttem, nagyon fincsi. Kakastaréjt formáltam bel?le.

Törölt felhasználó

Én még töltve soha nem próbáltam,sütésálló lekvárt használtál hozzá? Ez egy nagyon régi családi recept, amit a nagymamámtól tanultam. Ígérem kipróbálom milyen megtöltve.

Törölt felhasználó

Igen, igazából igazi házi, nagymamiféle szilvalekvárt használtam. Érdemes kipróbálnod! Nem kell túltölteni, csak amennyit pont elvisel. Az én nagymamám is hasonlóképpen készíti, mint a Te recepted! Szép napot!

Törölt felhasználó

a sütési id? túl sok,mármint ami a receptben van megadva,ez az id? max 5 perc

Törölt felhasználó

jaaj bocsi nem figyeltem eléggé,én tévedtem

Törölt felhasználó

Ez egy nagyon finom és egyszer? recept,én még sulis koromban ettem utoljára farsangon,azota kerestem a receptjét,és köszönöm nektek.

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept én is igyszoktam csináni,megtöltve mama barack lekvárját szoktam betölteni nagyon finom

Kurisz

Ma én is kipróbáltam és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet

Törölt felhasználó

Kicsi koromban rengetegszer készített a mamám.Most én is megsütöttem és az egész család imádta.Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is megsütöttem,nagyon finom lett,de az lenne a kérdésem ,hogy mennyire vékonyra nyújtjátok ki a tésztát??

Törölt felhasználó

Én amilyen vékonyra csak lehet kisodrom mint a leves tésztát.Sütés közben akkor leveg?södik fel legjobban ha jó vékony a tészta.Marika

Törölt felhasználó

Szia!Nagyon koszonom a receptet.Elkeszitettem vacsorara,malna lekvarral.Nagyon finom lett!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Egészségetekre! Marika

Törölt felhasználó

Nagyon gyorsan elkészíthet?, szépen nyúlik, és a liszt közé (megvallom) egy késhegynyi szódabikarbónát tettem, nem is vártam fél órát, gyönyör?en sült! Köszönöm a receptet! Fél óra alatt az asztalon volt!

Törölt felhasználó

a

Törölt felhasználó

Az anyukám fánkja pont ilyen íz? volt köszönöm a receptet.NAGYON FINOM.

Törölt felhasználó

Köszönjük a receptet, egyszer?, olcsó és nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek