r
Nosalty Logó

Gyors tehéntúrós csöröge

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Gyors tehéntúrós csöröge
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600.2 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.3 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 250 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót, a tojással, a cukorral és a citromhéjjal krumplitörővel összedolgozzuk ( lehet géppel is), hozzáadjuk a puha vajat, a lisztet és a szódabikarbonát, amit egy pár csepp citromlével felfuttatunk. Jöhet a rum, ha adunk hozzá.
  2. Kézzel még dolgozunk egy keveset rajta, könnyen gyúrható tésztát kell kapjunk. Ha frissen akarjuk tálalni, betehetjük a hűtőbe, és csak tálalás előtt sütjük, ha nem, azonnal is nyújtható.
  3. Lisztezett felületen, lisztezett nyújtófával 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval tetszőleges formára vágjuk, és formázzuk. Közepesen forró olajban sütjük. Az első felét lefedve, miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük. Sütési idő 2 perc az első fele, 1.5 perc a második fele ( függ az olaj hőfokától).
  4. Papírtörlőre szedjük, majd vaníliás, vagy fahéjas porcukorral megszórjuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 550
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 287602
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors tehéntúrós csöröge
Csiki Piroska 230 recept

A recept 25 dkg lisztet írt, de nálam csak 20 dkg-ot vett fel, ez függ a túró minőségétől. A nyers tészta fagyasztható, ilyenkor dupla mennyiségű tésztát gyúrok, és a felét fagyasztom. Legalább 2 ujjnyi olaj legyen a lábosban, ezért érdemes kisebb edényben sütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek